Handbalspektakel in Panningen 

(door Mat Nellen) 

PEEL EN MAAS – Herpertz Bevo Hc heeft in de Heuf na een zinderende handbalwedstrijd met 28-27 verloren van een iets koelbloediger Fiqas Aalsmeer. Door deze kleine nederlaag is Herpertz Bevo Hc uitgeschakeld in de strijd om de landstitel, en kan het zich helemaal focussen op de bekerfinale tegen Fiqas Aalsmeer op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) in Almere.

Dat belooft een spannende pot handbal te worden. In de Heuf gaven beide ploegen hun visitekaartje af. In een moordend tempo bestreden beide ploegen elkaar. In vele opzichten was dit reclame voor de handbalsport. Soms laaiden de emoties hoog op. Er viel veel te genieten. Spectaculaire doelpunten werden afgewisseld met het missen van grote kansen. Beide keepers Markus Hammerschmidt (Herpertz Bevo HC) en Gaby Birjovanu (Fiqas Aalsmeer) staken in vorm en vielen op door briljante reddingen. Zowel aanvallend als verdedigend gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. Het wisselend scoreverloop droeg bij aan de spanning. Herpertz Bevo Hc kwam het best uit de startblokken en nam een 3-1 voorsprong. Herpertz Bevo Hc ging met een 15-14 voorsprong rusten. Fiqas Aalsmeer nam direct na de pauze het heft in handen, kwam sterk terug en nam bij 16-15 voor het eerst een voorsprong. Tot 20-20 hielden beide partijen elkaar goed in evenwicht. In een chaotische fase namen de gasten een 23-21 voorsprong. Herpertz Bevo Hc maakte de achterstand goed, maar verzuimde de genadeklap toe te dienen toen Fiqas Aalsmeer twee tijdstraffen kreeg. De numerieke meerderheid kon Herpertz Bevo Hc echter niet verzilveren. In de slotminuut bij de stand 27-27 had Herpertz Bevo Hc balbezit. Door te gehaast spel verspeelde Herpertz Bevo Hc de bal. De daaropvolgende Aalsmeerse aanval leverde de 28-27 voorsprong op . Toch had Herpertz Bevo Hc nog langszij kunnen komen in de absolute slotfase. Door opzettelijk onsportief gedrag van een Fiqas Aalsmeer speler werd Herpertz Bevo Hc een kans ontnomen. Daar staat maar een sanctie op: tijdstraf voor Aalsmeer en een strafworp voor Herpertz Bevo Hc. Het ongelukkig fluitend scheidsrechterkoppel Paul en Ruud Geraets gaf slechts een vrije worp. Door de ongelukkige 28-27 nederlaag is Herpertz Bevo Hc uitgeschakeld voor de landstitel, maar het vertoonde spel moet de mannen van trainer Jo Smeets vertrouwen geven voor de bekerfinale. Komende zaterdag tegen landskampioen OCI Lions speelt Herpertz Bevo Hc de laatste thuiswedstrijd van de competitie. Een mooie opwarmer voor de bekerfinale. Donderdag 10 mei a.s. kan Herpertz Bevo Hc in Almere in de bekerfinale alsnog een prijs pakken, namelijk de eerste bekerwinst in de geschiedenis. Hopelijk wordt het goede seizoen van Herpertz Bevo Hc met een prijs beloond. Ook in Almere zal Herpertz Bevo Hc ondersteund worden door een grote schare supporters. De NOS zendt deze wedstrijd live uit op TV.

 

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Niek Jordens 6, Jeroen van Beucken 5, Robin Jansen 4, Quinten Colman en Dario Polman ieder 3, Sijbren Stijweg, Pim Augustinus en Niels poot ieder 2.