Handbalproject afgesloten met strijd om Peel en Maas Cup 

Handbal leeft! Dat is niet alleen te zien aan de volle tribunes bij de wedstrijden van Eurotech Bevo Hc, maar ook aan het enthousiasme bij de basisscholen in de gemeente Peel en Maas.

 

Bij aanvang van het schoolseizoen hebben het

Nederlandse handbalverbond (NHV), handbalvereniging Eurotech Bevo Hc en Geert Hovens Consulent BO Peel en Maas de handen in elkaar geslagen en een uniek handbalproject opgestart. Alle scholen in de gemeente Peel en Maas konden daarbij vrijblijvend gebruik maken van de diensten van deskundige trainers om leerlingen te laten ervaren hoe leuk en gevarieerd handbal kan zijn.

De speciale handbalkennismakingslessen konden probleemloos en zonder extra kosten voor de scholen ingepast worden in de bestaande gymnastiekprogramma’s van de basisscholen.

Maar liefst 17 basisscholen in de gemeente waren enthousiast over dit aanbod, waardoor al ruim 2000 kinderen op een bijzondere manier kennis konden maken met de handbalsport. In de periode vanaf november 2011 werden deze scholen bezocht door trainster Eveliene Geraeds, trainers Ron Klemann en Piërre Jansen van handbalvereniging Eurotech Bevo Hc.

 

Met het einde van de kennismaking in zicht, bleek er veel animo te zijn om het project een passend vervolg te geven. Om die reden heeft het trainersdrietal besloten om in samenwerking met studenten van de Fontys Sporthogeschool een nieuw project op te starten. Gevolg hiervan is dat op vrijdag 4 mei a.s. door scholen uit de gemeente gestreden zal worden om de allereerste Peel en Maas Cup. De deelnemende scholen vaardigen leerlingen van de groepen 7 en 8 af om uit te maken wie zich de beste handbalteams van de gemeente Peel en Maas mogen noemen. De winnaars plaatsen zich automatisch voor het Limburgs Kampioenschap voor scholenteams dat later in Roermond wordt gehouden. De winnaars van dit Limburgs Kampioenschap worden op hun beurt weer afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap. Inmiddels heeft al een groot aantal scholen aangegeven te willen deelnemen aan het toernooi om de Peel en Maas Cup. Handbal leeft!