Handballers Bevo Hc krijgen op overtuigende wijze klop  

Voor de tweede wedstrijd van de reguliere competitie moesten de mannen van Bevo de lange busreis aanvaarden naar het Drentse Emmen. Zij hadden zich het een en ander voorgenomen na de gedeeltelijk mislukte seizoenstart tegen het Arnhemse Swift.

De Panningse ploeg kwam redelijk goed uit de startblokken en nam in sporthal Angelslo brutaal de leiding met 3-1. Daarna kwamen de Emmenaren steeds beter in de wedstrijd en gingen over de Bevo heen. In deze fase misten de ploeg van trainer coach Martin Vlijm te veel opgelegde kansen. Ook werd E&O-doelman Dennis Schellekens steeds vaker een “sta-in-de-weg”. Toen aanvoerder Pim Augustinus al vroeg in de wedstrijd voor de tweede keer een twee minuten tijdstraf kreeg, moest Martijn Vlijm zijn tactiek wijzigen waardoor de aanvoerder niet meer verdedigend in actie kwam. Bevo gingen echter steeds slordiger spelen en wisten de kansen niet te benutten. Ook verzuimde Bevo in deze fase om uit de drie zeven meters te scoren. In het tweede gedeelte van de eerste helft bleef de marge hangen op drie doelpunten, maar net voor de rust liepen de Emmenaren uit naar een 13-9 voorsprong.

Wie dacht dat Bevo na rust orde op zaken ging stellen, kwam bedrogen uit. De Drenten liepen binnen drie minuten verder uit naar 16-11. Wat de Panningnaren ook probeerde de marge met de Drentenaren kon niet verkleind worden. Integendeel, E&O kwam steeds beter in de wedstrijd en liep uit naar een tien doelpunten voorsprong bij 25 -15. De wedstrijd was daarmee in feite mee gespeeld. Martin Vlijm probeerde het tij toch nog enigszins te keren door zijn jonge spelers in te zetten. Doordat ook de aandacht van de Emmenaren wat verslapte, kon het jeugdige team de stand iets draaglijker maken. De eindstand werd 31-26.

 

De doelpuntenmakers voor Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuijper 6, Eelco Weevers en Dario Polman 4, Robin Janssen en Ron Klemann 3, Dennis Vlijm en Pim Augustinus 2, Niek Jordens en Jeroen van de Beuken 1.

 

Komende zaterdag speelt Bevo Hc thuis tegen Fiqas Aalsmeer dat afgelopen weekend landskampioen Volendam wist te verslaan. De wedstrijd begint om 20.00 uur en vindt plaats in Sport- en Evenementenhal De Heuf.

Verslag RTV Drenthe van de wedstrijd