Handbaldagen Bevo van start 

Honderd kinderen beleven groot plezier tijdens sportweek in De Heuf 

In De Heuf gingen maandagmorgen de Handbaldagen van start. Het zomerkamp staat tijdens deze zevende editie onder leiding van Daan Versleeuwen en Jeroen van den Beucken. Centraal staan plezier, professionele begeleiding, aandacht voor Fair Play en gezondheid.

 

Hoewel Daan het nieuwe seizoen voor Houten speelt, meldde hij zich maandagmorgen voor de Handbaldagen. “Ik had in een eerder stadium al toegezegd om de handbalweek van Bevo mee te organiseren. De Heuf voelt toch nog altijd als een thuishaven.” Jeroen nam het stokje binnen de organisatie over van Ron Klemann: “Daan benaderde me. Ik vind het hartstikke leuk om te doen.”

 

Groepen

Zo’n honderd kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar, verdeeld over acht groepen, doen mee aan de Handbaldagen. Voor de lunches wordt gezorgd. Tevens krijgen ze allemaal een shirt van de club.

 

Gestart werd met een techniektraining, verzorgd door Martin Vlijm en Jeroen Baars, de coaches van respectievelijk Heren 1 en Heren 2. Ook Freek Gielen was van de partij. Daarna deden de groepen oefeningen onder begeleiding van enkele spelers en speelsters van Bevo.

 

De kinderen hadden er zichtbaar zin in. Zoals Diliano Antonio (9) uit Panningen, die speelt in de E1 van Bevo. “Ik wil later handballer worden”, zegt hij op besliste toon. “Mijn nichtje zit ook op handbal. En ik ga heel vaak kijken naar de wedstrijden van het eerste team.”

 

Bootcamp

De komende dagen volgen waterpolowedstrijden in de Waterlaot, een heuse bootcamp, allerhande trainingen en uiteraard handbalwedstrijdjes. De acht ploegen zullen tijdens een toernooi uitmaken wie zich Handbaldagenkampioen mag noemen. De beste spelers van de acht teams spelen donderdag een wedstrijd tegen de Heren 1. Verder staat er een wedstrijd op het programma met de ouders.

 

Jeroen: “Ook houden we een kwis over de spelregels en gezonde voeding. We laten de kinderen bijvoorbeeld zien hoeveel suikerklontjes er zitten in een glas cola of chocomel.”

 

Selectie

Jeroen verwacht veel van het nieuwe seizoen. De selectie van Heren 1 is met de komst van onder andere Rik Elissen, Merijn Haenen en Toon Leenders breder geworden. “We willen alles winnen. Of dat haalbaar is, zullen we wel zien. Het seizoen zal uitwijzen waar we thuishoren.”

 

Daan start na de vakantie met zijn studie aan de Johan Cruyff Academie in Tilburg. Hij pendelt dan drie keer per week tussen zijn nieuwe woonplaats Houten en Tilburg. “De club heeft een huisje voor me geregeld.”

 

Fandag

De fandag zondag wil Daan niet missen. Hij zal in De Heuf getuige zijn van de vriendschappelijke pot tussen Heren 1 en het All Star Team. Het publiek zal de grote winnaar worden, belooft Jeroen. “Ik heb gehoord dat het All Star Team over veel kwaliteit beschikt. We mogen onze borst nat maken.”

 

Daarna maakt Bevo zich op voor het echte werk: de Bene-League, de nationale competitie en de strijd om de nationale beker. “Onze ambitie is om alles te winnen”, sluit Jeroen af. “We zien wel of haalbaar is. Het seizoen zal uitwijzen waar we thuishoren.”

 

Meer foto's over het Handbalkamp 2015 vind je hier.

 

Bron: de foto's zijn afkomstig van: EbischMedia