Graadmeters... 

De dames van Eurotech BevoHc hebben afgelopen weekend een uitstekende competitiestart beleefd (lees hier). Hoewel de dames van Bevo een prima pot speelden was zichtbaar dat United Breda op dit moment nog niet gerekend mag worden tot de topteams in de eerste divisie. Knap was dus met name de verdedigende discipline

binnen dames 1. United Breda is echter een ploeg waar nog veel rek in zit en zal gaandeweg de competitie een steeds betere ploeg worden.

 

Door de grote uitslag en de uitslagen op de andere velden mogen de dames van Bevo zich in elk geval een week lang lijstaanvoerder noemen en die week nemen ze de Bevo-meiden niet meer af. Echt knap zou het zijn als de Bevo-meiden na dit weekend nog steeds lijstaanvoerder zouden zijn. Niet omdat de rangschikking na 2 wedstrijden echt relevant is, maar meer omdat dan tegenstander DSS in Heemskerk op een nederlaag zou zijn getrakteerd. DSS, de ploeg die inzet op promotie dit seizoen (lees hier), reikte vorig seizoen tot aan de play-offs voor promotie. Over twee duels werd echter verloren van V&L uit Geleen. De ploeg is redelijk goed door de transferperiode heen gekomen en lijkt ook de overstap van trainer Alex Vaassen naar Ronald van de Kamp goed te hebben gemaakt. Afgelopen weekend werd gelijk gespeeld bij Fortissimo (27-27). Fortissimo is gedegradeerd uit de eredivisie en is voornemens de stap terug zo spoedig mogelijk te maken. Hier een puntje wegslepen lijkt dus een nette uitslag!

 

Aan de Bevo-meiden dus om het vertrouwen uit de eerste wedstrijd mee te nemen naar Heemskerk maar tevens te beseffen dat zaterdag minimaal uit het zelfde vaatje getapt zal moeten worden en er waarschijnlijk nog een tandje bij zal moeten om DSS te verslaan.

 

19.30 in Heemskerk: DSS-Bevo

 

 

Supporters zijn welkom en kunnen zich opgeven voor de busreis bij teambegeleider Henk Timmermans (grashoek-maris@hetnet.nl of 06-81701044). De bus vertrekt om 15.45 uur bij de Heuf in Panningen..