Gomes jaar langer bij dames 1 

Trainer Osvaldo Gomes heeft zijn contract bij het eerste damesteam van Targos Bevo HC met een jaar verlengd. De 33-jarige geboren Rotterdammer begint komend seizoen aan zijn vierde jaar bij het Panningse team.

Gomes zag dit jaar weer een aantal speelsters stoppen, maar ziet desondanks nog meer dan genoeg potentie om nog een jaartje verder te gaan. “Ik denk dat we volgend seizoen dezelfde prestatie als dit jaar kunnen behalen. Nacompetitie dus.”

 

Bevo haalde tijdens de coachperiode van Gomes iedere keer de play-offs. Steeds werd in het voorgaande seizoen afstand genomen van ervaren krachten, maar telkens bleek de selectie sterk genoeg om het seizoenstoetje te bereiken. “Dat wil ik dit jaar nog een keer doen”, vertelt Gomes. “Het is een ontzettende jonge ploeg, maar wel heel talentvol. Ik denk dat we er toch weer gewoon staan.”

 

“Het is zo dat de meiden waarmee ik drie jaar geleden begon, op wat speelsters die toen nog in de A zaten na, inmiddels allemaal gestopt zijn. Het hele team is vernieuwd”, legt de coach uit over de veranderingen die zijn doorgevoerd sinds zijn aanstelling. “En na dit seizoen hoeven er waarschijnlijk geen vervangers gezocht te worden voor de huidige dames. Het zijn allemaal studenten, dus de kans is groot dat ze een aantal jaar blijven.”

 

Het afgelopen seizoen bleek dat de selectie op plekken nog iets te smal was. “We hebben veel pech gehad met blessures en dergelijke”, vervolgt de coach. “We zijn nog op zoek naar opbouwers, maar er trainen binnenkort verschillende speelsters mee van buitenaf. Ik ga er vanuit dat zeker een paar daarvan goed genoeg zijn voor het niveau wat wij nastreven. Daarnaast krijgt natuurlijk ook de eigen jeugd weer kansen.”

 

Gomes weet dat de veranderingen in de selectie ook tactische aanpassingen vergen. “We moeten uit een ander vaatje tappen dan dit seizoen. We hebben volgend jaar veel snelle speelsters en minder fysiek sterke meiden. Dat vereist een andere speelwijze. Ik verwacht dat dat zal leiden tot een lastig begin van de competitie, maar dat we naar mate het seizoen vordert evenveel kwaliteit herbergen als nu.”

 

De trainer bekent dat hij nog even heeft getwijfeld tijdens het afgelopen seizoen, maar toch besloot Gomes door te gaan. “Ik dacht: dit is mijn laatste jaar. De hele groep is ververst, er is rust en structuur rondom de damesteams en misschien is het tijd voor nieuwe uitdagingen. Maar het nieuwe bestuur bevalt prima en heeft echt stappen gezet voor ons, dat nodigde wel uit. En daarbij zie ik genoeg potentie en heb ik het nog steeds uitstekend naar mijn zin bij Bevo.”