‘Goed handbal laten zien’ 

Bart Ravensbergen verwacht ruime overwinning op E&O 

Voor het thuispubliek in De Heuf wil Targos Bevo Hc zaterdagavond een fijne pot handbal neerzetten. Zegt doelman Bart Ravensbergen. “Dan moeten we wel scherper zijn.”

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Tachos?

Bart Ravensbergen: “Het was een slechte wedstrijd. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben en de twee punten mee naar huis hebben gewonnen. Dit soort wedstrijden willen we gebruiken om beter te worden. Dat is niet gelukt.”

 

Hoe bedoel je dat?

“Je moet geconcentreerd beginnen aan de wedstrijd, dan wordt het een gemakkelijke pot. Doe je dat niet, dan wordt het een stuk lastiger. Tachos bleef nu lang in ons spoor. Tegen E & O moeten we scherper en sneller zijn. Dan wordt het voor ons een lekkere wedstrijd. En voor het publiek.”

 

De wedstrijd eerder dit seizoen in Emmen was niet best.

“We hebben het uit lastig gehad, klopt. Zeker voor eigen publiek is E & O een stugge ploeg. We onderschatten de tegenstander zeker niet. Van de andere kant; we zijn een beter team. En we hebben iets recht te zetten. Hopelijk kunnen we het publiek vermaken met goed handbal en een ruime overwinning.”

 

Hoe beoordeel je je eigen prestaties dit seizoen?

“Mijn doel was om de beste keeper te worden van Nederland en België. Na de finale van de BENE-League ben ik gekozen in het sterrenteam. Voor de rest van het seizoen wil ik laten zien dat ik de titel ook verdien.”

 

Je bent gelauwerd in de media. Hoe ga je daarmee om?

“Het is altijd mooi om te horen dat mensen positief over je zijn.”

 

Dreigt dan niet het gevaar dat je de teugels even wilt laten vieren.

“Ik probeer altijd op de top van mijn kunnen te spelen. Het is lastig om het hoogste podium te bereiken, maar het is nog lastiger om aan de top te blijven staan. Wat dat betreft liggen er nog genoeg uitdagingen te wachten.”

 

Na de wedstrijd volgende week tegen rode lantaarndrager Houten begint de competitie echt.

“Drie van de vier ploegen daarna zijn BENE-League teams: Volendam, Aalsmeer en Lions. Dan moeten we er staan, willen we de finale bereiken.”

 

Jullie staan tweede, ook al is het spel niet altijd goed.

“Qua punten staan we er goed voor, qua spel moeten we nog stappen zetten. We moeten nog beter presteren.”

 

Lions is de te kloppen ploeg.

“Die zijn torenhoge favoriet. Maar dat waren ze vorig seizoen ook. Op het moment dat wij ons verbeteren, kan het toch een heel ander verhaal worden. Het beste team wordt uiteindelijk kampioen. Dat hebben we vorig jaar laten zien.”

 

De eerste plaats in de reguliere competitie wordt lastig.

“De achterstand op Lions bedraagt vier punten. Als Lions zijn wedstrijden blijft winnen, halen we dat niet meer in, daar moeten we reëel in zijn. Daarom focussen we ons op de finale. Dat zijn weer wedstrijden op zich. We kunnen het Lions nog heel moeilijk maken.”