Geslaagde revanche voor Eurotech Bevo Hc 

Aan het begin van de tweede competitiehelft stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc een belangrijke wedstrijd op het programma. De mannen van coach Martin Vlijm moesten immers op bezoek bij AHV Swift, de ploeg die de seizoenopening in duigen had laten vallen door een meer dan verdiend punt uit Panningen mee te nemen.

In Arnhem moest dan ook revanche genomen worden, was het stellige plan van de Heldenaren. Na achtereenvolgende overwinningen tegen Hellas en Tachos was er de ploeg bovendien veel aan gelegenheid om de goede reeks te vervolgen en in de race te blijven voor plaats 4. Voor de thuisploeg lagen de kaarten behoorlijk anders. Na een sterke competitiestart hadden de Arnhemmers 6 wedstrijden op rij verloren en leek een play off-plek verder weg dan ooit. Om nog een minieme kans te houden op een eindklassering bij de eerste 6 moest er gewonnen worden in eigen huis. Met dit in gedachten begon Swift fel aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zochten de Arnhemmers de grenzen van het toelaatbare op en wisten daarmee het spel van de gasten regelmatig te ontregelen. Bevo Hc kwam via een fraaie lob van Jeroen van den Beucken weliswaar al binnen een minuut op een 0-1 voorsprong en nam ook in het vervolg steeds het voortouw, maar moest Swift toch enige tijd op korte afstand dulden. Pas toen de Bevo-mannen een versnelling hoger schakelden en van 3-4 naar 3-7 uitliepen, tekende zich het eerste serieuze verschil af. Opvallende doelpuntenmaker in die fase was Bram Knippenbergh, die over het algemeen vooral opvalt door zijn verdedigende werk, maar in dit duel maar liefst 4 maal tot scoren zou komen. Swift besefte dat er iets moest gebeuren om het verschil niet groter te laten worden en besloot nog een tandje feller te gaan spelen. Met het mes tussen de tanden werden duels aangegaan en daarbij werden ook nog wel eens de grenzen van het toelaatbare overschreden. Effect had de strijdwijze wel, want via 6-10 kwamen de Arnhemmers terug tot 10-11. Bevo Hc liet in die fase hier en daar steken vallen in de verdediging en de thuisploeg profiteerde daar gretig van. Via Bram Knippenbergh en Dario Polman, die het op bekend terrein opnam tegen zijn oud-ploeggenoten, werd de Bevo-trein weer terug op de rails gezet en de voorsprong vergroot tot 3 treffers. Bevo Hc had zich herpakt en raakte steeds minder onder de indruk van het stevige spel van de thuisploeg. Kort voor rust gingen de Arnhemmers te ver in het tonen van agressiviteit. In de 28ste minuut restte de scheidsrechters na een grove charge niets anders dan direct rood voor de thuisploeg trekken. Bevo Hc profiteerde, liep uit van 14-16 naar 14-18, maar moest in de slotseconden toch nog een tegentreffer incasseren. Bij een 15-18 ruststand zochten de Bevo-mannen enigszins getergd hun kleedlokaal op.

 

Gedreven waren ze om Swift in de tweede helft met snel aanvalsspel meteen de adem af te snijden. Daarin slaagden de Heldenaren uitstekend. De ploeg kwam ijzersterk uit de startblokken, ging scherp en agressief te werk en stond in de verdediging als een huis. Toen de stofwolken van het openingsoffensief waren opgetrokken bleek dat doelman Thijs van de Mortel 10 minuten lang geen enkele keer was gepasseerd. Tegelijkertijd hadden de Bevo-aanvallers behoorlijk huis gehouden. Maar liefst 7 keer was er gescoord, waardoor het scorebord een 15-25 tussenstand liet zien. De strijd was uiterlijk op dat moment gestreden. De Heldenaren schakelden een tandje terug, maar hielden wel voldoende druk op de ketel. Het verschil werd lange tijd niet groter, maar ook niet kleiner. Met name Pim Augustinus en Nick de Kuyper bleven trefzeker en zouden uiteindelijk goed zijn voor respectievelijk 9 en 6 doelpunten. Geconcentreerd speelde Bevo Hc de wedstrijd uit en zorgde in de persoon van Dennis Vlijm voor het laatste doelpunt in de wedstrijd. Hij bepaalde vanaf 7 meter de eindstand op 23-35. De Heldense equipe legde in Arnhem beslag op twee belangrijke punten en weet zich zo te handhaven op de 4de plek van de ranglijst.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 9; Dario Polman, Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper 6; Bram Knippenbergh 4; Ron Klemann 3 en Dennis Vlijm 1.