Geslaagde Beachcup in Venlo 

Het afgelopen weekend namen diverse Bevo Hc jeugdteams deel aan de Beachcup georganiseerd door HV Eksplosion. Namens Bevo Hc traden meiden van de B en C en de heren D aan. Dergelijke beach toernooien smaken naar meer, vandaar dat ook Bevo Hc op dit moment de mogelijkheden bekijkt om voor eigen beachhandbalvelden bij SportArena de Heuf.

De meiden van de C2 en de D-Jeugd hebben de afgelopen weken een aantal keer getraind voor beachhandbal. Afgelopen woensdag kregen wij de vraag vanuit Eksplosion Beachcup of we wilden invallen omdat een ander team zich had teruggetrokken. Na wat rondvragen hebben we een team van C- en D-meiden bij elkaar gekregen om afgelopen zaterdag het toernooi te spelen. Het toernooi is een officieel NK-kwalificatietoernooi en dus werd er volgens officiële regels gespeeld. Zo waren de wedstrijden minimaal 2 sets van 10 minuten, met elke set een winnaar. Bij een gelijke stand in sets volgde een shoot-out om een winnaar van de wedstrijd aan te duiden. De eerste wedstrijd moesten de meiden vooral wennen aan elkaar en de toch iets strengere regels. De tegenstander OHC C1 had duidelijk al meer NK-kwalificatietoernooien gespeeld. We verloren de wedstrijd dan ook met 2-0 in sets. De tweede wedstrijd speelde ze tegen MHV’81 C1. Deze meiden waren vrij fel in het onderscheppen van de bal, waardoor ze makkelijk in een leeg doel konden scoren. Ook hadden ze iets meer lengte om over onze verdediging heen te schieten en onze ballen te blokken. Deze wedstrijd eindigde ook in een verlies met 2-0 in sets. De derde wedstrijd zou bepalen of we 3e of 4e zouden worden in de poule. De tegenstander Blerick C1 had ook de eerste twee wedstrijden verloren. Na nipt verlies in de eerste set met 8-5 gingen de Bevo-meiden vol voor de tweede set. Ze startte goed en namen al snel een voorsprong. De set werd gewonnen met 10-13. Dat betekende een shoot-out. Dit hadden we nog niet veel geoefend op de training en helaas ging de shoot-out dan ook verloren. Eindstand 2-1 in sets voor Blerick. Vervolgens moesten we lang wachten, ruim 3 uur, voor de laatste wedstijd. Een wedstrijd tegen nr. 4 uit poule 1. We speelden tegen Eksplosion C1. We begonnen zeer sterk aan de eerste set en wonnen ruim. De tweede set liep iets minder soepel en ging helaas verloren. We speelden dus weer een shoot-out. Na de shoot-out in de vorige wedstrijd wisten we precies wat we konden verwachten. Dit keer kwamen alle ballen netjes in de handen en wonnen we de shoot-out met 3-0. Eindstand 2-1 voor de Bevo-meiden. Het was het wachten waard.

 

Het was een lange, maar zeer geslaagde dag voor de meiden. Miriam, bedankt dat je ons gevraagd hebt en elke wedstrijd iemand regelde om aan de wedstrijdtafel plaats te nemen!