Gelijkspel tegen Volendam in bloedstollende partij 

Punt voor Bevo

 

Targos Bevo Hc heeft zaterdagavond gelijk gespeeld tegen Kras Volendam. In het palingdorp werd het 25 - 25.

Voor Bevo zat er in de laatste bloedstollende minuten meer in het vat. Met nog drie minuten te spelen tekende Dario Polman voor de gelijkmaker. Vervolgens hield doelman Bart Ravensbergen met drie knappe reddingen Bevo overeind.

Daarna kreeg de ploeg van Martin Vlijm nog twee kansen op de overwinning. Een hard schot van Robin Janssen spatte uiteen op de paal. In de slotseconden verschalkte aanvoerder Pim Augustinus de doelman van Volendam. De bal leek achter de lijn te zijn maar stuitte terug via de paal.

Vlijm: “Sommige spelers, ook van Volendam, zeiden dat het een doelpunt was. Maar goed, dat is verder niet interessant. De goal telt toch niet.”

 

Overtalsituatie

Het gelijkspel was een terechte uitslag, gezien het wedstrijdbeeld. Bevo, dat scherp begon, buitte met drie doelpunten op rij een overtalsituatie volop uit en nam daarmee een 5 - 7 voorsprong.

Volendam kwam langszij, nam een minieme voorsprong waarna Bevo het stokje weer overnam. Het was echter Volendam dat in een boventalsituatie voor het slotakkoord zorgde. Met 14 -13 op het scorebord gingen beide teams rusten.

“Ik zei in de rust dat we met 14 - 13 achter stonden, maar dat Volendam niet met 14 - 13 voor stond“, aldus Vlijm. “Dat hadden we aan onszelf te danken. We hadden voor moeten staan met rust.”

 

Zenuwenstrijd

Het eerste deel van de tweede helft zat het Bevo niet mee. Volendam nam afstand (18 - 14), mede door een tijdstraf voor Niek Jordens en het missen van een kans door Sonni de Jonge.

“Toen werd het een heel andere wedstrijd”, blikt de trainer terug. “We moesten een inhaalslag maken. Ik moet zeggen dat we dat heel goed gedaan hebben. We kwamen iedere paar minuten een doelpunt dichterbij.”

Rik Elissen zette Bevo zelfs op voorsprong (22 - 23), waarna zich in de sporthal van Volendam een zenuwenstrijd ontspon. Pim Augustinus scoorde 23 - 24, waarna Volendam gelijk maakte, een voorsprong nam en Dario Polman de stand uiteindelijk gelijk trok. De laatste drie minuten werd niet meer gescoord. “We hadden kansen om te winnen, maar dan moet je net dat kleine beetje geluk hebben”, vond Vlijm.

 

Aalsmeer

Volgende week speelt Bevo uit tegen Aalsmeer, dat zaterdag verloor bij Hurry Up. Een week eerder verloor Aalsmeer in eigen huis ook al, toen van Volendam.

Vlijm: “Volendam zat in een flow na die overwinning tegen Aalsmeer. Volgende week ontmoeten we een tegenstander, die vecht voor zijn laatste kans. We kunnen een heet avondje tegemoet zien in Aalsmeer. Maar zoals altijd gaan we voor de overwinning.”

 

Doelpunten: Merijn Haenen (zeven), Pim Augustinus (vier), Dario Polman, Niek Jordens en Jeroen van den Beucken (drie), Sonni de Jonge (twee), Max de Lange, Rik Elissen, Toon Leenders en Robin Jansen (één). Strafminuten: Niek Jordens (twee keer twee minuten)