Gehavend Bevo jaagt op vierde Supercup 

Door Ingrid Lemmens 

PANNINGEN - Herpertz Bevo HC kan het handbalseizoen zondag goed beginnen door een prijs te pakken. In de Supercup-finale in Houten speelt de bekerwinnaar tegen landskampioen Aalsmeer.

Over het algemeen wordt de Supercup gezien als de kleinste prijs van het seizoen, maar een prijs is een prijs, vindt Bevo-trainer Jo Smeets. "Het is de minste prijs als je hem in het rijtje met landstitel en beker zet, maar ook de Supercup staat mooi in de kast. We willen hem zeker meenemen naar Panningen." Smeets kende met Bevo geen optimale voorbereiding. De Belg, die ook assistent wordt van de Belgische nationale ploeg, zag veel spelers met blessures terugkeren. Dario Polman onderging een enkeloperatie terwijl Jeroen van den Beucken en Pim Augustinus kampten met knieproblemen, opgelopen op de harde vloer in sporthal De Heuf "Beide spelers hebben eeninjectie gehad. Van Jeroen verwacht ik dat hij kan spelen, voor Pim is het nog even afwachten. En ja, Dario kennende zal hij wel willen spelen", is Smeets eerlijk.

 

Het probleem van de slechte vloer speelt al jaren in Panningen, maar wordt volgens Smeets binnenkort opgelost. Afgezien van de blessures hebben ze bij bBevo gemerkt dat de concurentie de ene na de andere speler heeft gehaald. In Panningen bleef het juist stil. Alleen doelman Mark van den Beucken en Peter Schoenaker werden als nieuwkomers verwelkom. Het vertrek van linkeropbouwer Robin Jansen is nog niet opgevangen. "Andere clubs hebben zich zwaar versterkt. Wij hadden maar drie spelers nodig, twee daarvan hebben we binnen. Een linkeropbouwer laat nog even op zich wachten. De aanloop duurde wat langer. We waren rond met de Portugees Nuno Carvalhais, maar hij is naar Visé vertrokken omdat daar een tweede Portugese speler kwam", legt Smeets het gemis van een extra opbouwer uit. "We zijn met een speler bezig. Het is een jongen van buiten de Europese Unie en het papierwerk moet nog worden afgerond. We hopen dat het lukt voor de start van de BENE-League." De trouwe aanhang hoeft zich volgens Smeets geen zorgen te maken. "Wij zijn niet verzwakt als team. Ons voordeel is dat we al jaren smenspelen, daarmee gaan we het gemis van buitenlandse aankopen compenseren. Ook vanuit de jeugd komen er veel talenten aan. Bevo heeft minder euro's dan andere clubs te besteden, maar we blijven wel in de geest van de vereniging handballen: met vechtlust. De doelstelling is net als vorig jaar: meedoen om de prijzen."

 

In Houten, waar het duel tegen Aalsmeer zondag om 16.00 uur begint, kan Bevo de Supercup voor de vierde keer in de clubhistorie winnen. Eerder werd de prijs gepakt in 2004, 2007 en 2014. Voor Smeets kan het de eerste keer zijn. "In mijn tijd als speler bestond de Supercup nog niet. En in België hebben we die niet."