Geen tweede overwinning tegen Handbalacademie 

Nadat in september de allereerste competitie wedstrijd tegen de handbalacademie nog gewonnen werd moesten de dames van Eurotech Bevo Hc woensdagavond in Geleen toch hun meerdere erkennen tegen de handbalacademie.

Na een ruststand van 19-13 werd het uiteindelijk 39-31 in het voordeel van de Nederlandse talenten.

 

De eerste 25 minuten deden beide teams weinig voor elkaar onder. De handbalacademie behield wel steeds een kleine voorsprong, Via tussen standen 3-2, 6-5, 8-7 en 11-9 stond het na 25 minuten 14-13 in het voordeel van de Academie. In de laatste 5 minuten werd het verschil gemaakt. Eurotech Bevo Hc wist niet meer tot score te komen in tegenstelling tot de tegenstander die dat nog liefs 5x deed, russtand 19-13.

 

Onder aanvoering van Nederlands grootste talent Estavana Polman begon de academie in een hoog baltempo aan de tweede helft en werden er enkele fraaie doelpunten gescoord. De dames van Eurotech Bevo Hc wisten echter ook regelmatig het net te vinden en bleven hun tegenstander goed partij geven. Via tussenstanden van 22-14, 27-19, 32-25 en 34-29 werd het uiteindelijk 39-31. Opvallend was de goede invalbeurt van Harma van Kreij die zowel verdedigend als aanvallend goede dingen liet zien. Ook keepster Rachelle Debie speelde een goede wedstrijd.

 

De doelpunten voor Eurotech-Bevo werden gemaakt door Ingrid Janssen 6 Tatjana van de Broek 5 Aicha Chida 5 Inge van Velthoven 4 Michelle Smits 3 Harma van Kreij 3 Cindy Rooijakkers 2 Linda van de Broek 2 en Tessa Timmermans 1