Geen revanche op PSV voor dames Bevo 

De dames van Targos Bevo HC zijn er niet in geslaagd revanche te nemen op PSV na de thuisnederlaag eerder in de play-offs. Uit in Eindhoven werd met 27-14 verloren. Bevo staat laatste in de play-offs met één behaald punt en met nog twee zware thuiswedstrijden op komst tegen Borhave en Fortissimo dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan.

“We hebben eigenlijk een heel goed seizoen gehad, maar de play-offs zijn helaas nog niet zo leuk”, zegt coach Osvaldo Gomes.

 

Bevo liep in Eindhoven, waar zonder hars wordt gespeeld, al snel achter de feiten aan en keek na tien minuten tegen een 6-0 achterstand aan. “Het tweede kwart van de eerste helft ging iets beter en bij rust stond het 11-6, maar in feite ging tijdens de hele wedstrijd alles mis wat er mis kon gaan”, vervolgt de coach van de Panningse ploeg. “Toen het duidelijk was dat we niet meer gingen winnen en PSV ontketend was, hebben we doorgewisseld en mensen op posities gezet om alvast te oefenen voor volgend jaar.”

 

Gomes benadrukt dat hij geen excuses zoekt en noemt de overwinning van PSV terecht. “Er komen nu nog twee thuiswedstrijden aan waarin we willen laten zien wat we kunnen. Ik vind de laatste plaats ons onwaardig. De play-offs zijn tot nu toe een lijdensweg. Ik had er meer van verwacht en we staan een beetje troosteloos onderaan, maar we gaan het in die laatste wedstrijden laten zien en op vijf punten proberen te eindigen.”

 

“Daarbij kunnen we nog bepalend zijn in de uitkomst van de play-offs. Het zou erg zonde zijn als de wedstrijd van komende zaterdag er eentje voor spek en bonen zou zijn. Er nemen wat meiden afscheid en het zou leuk zijn als dat duel nog ergens om gaat, zodat zij op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen. En voor het moraal is een overwinning natuurlijk ook belangrijk.”

 

Het is niet de bedoeling van de coach om alvast te oefenen voor volgend seizoen door speelsters op andere posities te laten spelen. “Dat hebben we zaterdag wel gedaan, maar het is niet netjes tegenover de afscheid nemende meiden om dat nu weer te gaan doen. Na het seizoen spelen we nog wat oefenpotten die we daarvoor kunnen gebruiken.” Gomes besluit zijn verhaal met een samenvatting van de play-offs van Bevo tot zover: “Het is niet wat ervan hadden gehoopt, maar we kunnen er nog iets van maken.”