Geen punten, wel tevredenheid bij Eurotech Bevo Hc 

Eredivisie, BeNeLux-competitie en dan ook nog Limburgse HandbalDagen. Het leek vooraf een beetje teveel van het goede voor de jonge, door blessures behoorlijk uitgedunde spelersgroep van Eurotech Bevo Hc.

Na afloop van het toernooi met 3 groepswedstrijden en een plaatsingsduel kijkt aanvoerder Ron Klemann echter met tevredenheid terug. Niet zozeer door de klassering, de Bevo-mannen sloten het toernooi immers af op een achtste en dus laatste plek, maar vooral door de stijgende lijn die hij geconstateerd had. Op maandag kende het toernooi voor de Heldense equipe nog een valse start. In Geleen waren de Lions in het eerste helft heer en meester en konden met een comfortabele 18-10 voorsprong gaan rusten. Zo zwak als de Heldenaren het duel waren begonnen, zo sterk kwamen ze echter terug in het tweede bedrijf. Aanmerkelijk agressiever en scherper gingen de mannen van coach Piotr Konitz te werk en poetsten een groot deel van de achterstand weg. Uiteindelijk moest de winst toch aan de Lions gelaten worden, 34-31.

 

Voor het tweede duel reisde de ploeg naar Panningen om het in de eigen vertrouwde handbalarena op te nemen tegen het grote St. Petersburg. De ploeg onder leiding van voormalig handbalvedette Torgovanov was vooraf huizenhoge favoriet. Niet voor niets behoort de Russische equipe tot de laatst overgeblevenen in het Champions League-toernooi. Toch hoefde de Bevo-ploeg aanvankelijk niet onder te doen voor de grote meneren. Tot halverwege de eerste helft bleef de stand in evenwicht. Een korte tussensprint van de topploeg uit St. Petersburg betekende echter de nekslag. Onder leiding van de latere Man of the Match Nasyrov liepen de Russen uit tot 12-18 bij rust. Na de hervatting bleven de Bevo-mannen goed partij bieden en hoefden de kloof niet groter te laten worden. Ron Klemann en Bram Knippenbergh, beiden terug van langdurige blessures pakten de nodige speelminuten en konden eindelijk weer wedstrijdritme opdoen. Ook Jorrit Gaal, die speciaal voor dit evenement weer zijn handbalschoenen uit de wilgen had gehaald, maakte zijn opwachting bij de geel-blauwen. Uiteindelijk ging de ploeg van St. Petersburg met een 26-34 overwinning aan de haal.

 

Voor het laatste groepsduel moesten de Bevo-mannen op dinsdagmiddag naar Sittard. Daar wachtte een confrontatie met Viking Stavanger. De Noren hadden door winst op St. Petersburg en een nederlaag tegen de Lions nog uitzicht op de kruisfinales. Om de laatste 4 te bereiken moest wel gewonnen worden van Bevo Hc. En dat verliep beduidend lastiger dan verwacht. Tegen de 3-voudig winnaar van de Limburgse HandbalDagen speelden de Heldenaren immers hun beste wedstrijd. Met fraai spel bleven de mannen van Piotr Konitz uitstekend in het spoor van de vikingen en hadden bij een 16-16 ruststand zelfs nog uitzicht op een stunt. Zonder Ron Klemann, die in het laatste groepsduel rust kreeg, speelde Bevo Hc ook een prima tweede helft, maar kon niet voorkomen dat de Noren toch nog de volle winst pakten, 32-35.

 

Daardoor stond vast dat in het laatste toernooiduel een ontmoeting met de All Stars wachtte. Het op het laatste moment als vervanger van het Tunesische Moknine opgetrommelde sterrenensemble onder leiding van coach Peter Portengen had in de groepsfase verrast door onder andere de latere toernooiwinnaar Benfica het vuur aan de schenen te leggen. Met spelers als de in Duitsland uitkomende Roel Adams, de in de Belgische eredivisie spelende Zef Hamers en Maik Onink, de in Spanje furore makende Iso Sluijters en doelman Mike Tadey uit de Nederlandse eredivisie hadden de All Stars ook tegen Bevo Hc het beste van het spel. Met name de voor het Belgische Sasja uitkomende Jeffrey Jacobs speelde een uitstekende wedstrijd. Bij de Heldenaren kwam net als in 2 van de 3 groepswedstrijden de nog jonge Marijn Sinkeldam in actie. De pas 18-jarige cirkelloper van Hurry Up, die als gastspeler door de Heldenaren was uitgenodigd, speelde niet onverdienstelijk. Geheel verdiend pakte het sterrenteam desondanks via een 25-29 overwinning de 7de plek en moest Bevo Hc genoegen nemen met de laatste positie. Geen overwinningen, maar wel een stijgende lijn en vooral veel gelegenheid om ervaring en wedstrijdritme op te doen voor de aanstaande belangrijke klussen in de Nederlandse eredivisie doen Bevo-captain Ron Klemann toch met tevredenheid terugkijken op de 2010-editie van de Limburgse HandbalDagen.

 

Toernooiwinnaar werd later op de avond het Portugese Benfica dat in een spannende strijd Borac Banja Luka uit Bosniƫ-Herzegovina met 23-21 terugwees.