Geen Final4 ondanks monsterzege Herpertz Bevo Hc 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN – Koploper Achilles Bocholt met 40-27 verslaan op de slotdag van de competitie, maar de beloning bleef uit voor de ploeg van trainer Jo Smeets: geen plek in de Final4, omdat Fiqas Aalsmeer op de slotdag won en Herpertz Bevo Hc door een slechter doelsaldo op de vijfde plaats eindigde.

In een bomvolle SportArena de Heuf liet Herpertz Bevo Hc vanaf de eerste minuut zien, dat de zeer gemotiveerde ploeg voor een stunt wilde zorgen. Het doel was duidelijk zelf winnen en hopen op een misstap van Fiqas Aalsmeer of OCI Lions. Vanaf de eerste minuut trok Herpertz Bevo Hc de wedstrijd naar zich toe. In de beginfase gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. In een hoog tempo ontspon zich een boeiende wedstrijd. De verdediging van Herpertz Bevo Hc stond weer als een huis en doelman Markus Hammerschmidt stak in uitstekende vorm. Aanvallend benutte Herpertz Bevo Hc bijna alle kansen en halverwege de eerste helft wist Herpertz Bevo Hc een voorsprong van vier doelpunten te pakken. Na een tussenstand van 16-12 wist Herpertz Bevo Hc in de slotfase van de eerste helft uit te lopen. Direct na rust vergrootte Herpertz Bevo Hc de voorsprong tot 23-16. De genadeklap kreeg Achilles Bocholt toen de Panningse ploeg uitliep naar 29-20. In de laatste tien minuten van de tweede helft was Achilles Bocholt nergens mee. De Belgiche koploper kreeg handballes van de mannen van trainer Jo Smeets. Herpertz Bevo Hc won met liefst 40-27 van Achilles Bocholt. De Panningse ploeg speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. De beloning bleef echter uit: geen plek in de Final4. Dat is jammer voor een ploeg die drie punten pakt tegen koploper Achilles Bocholt en twee maal van Initia Hasselt wint. De dit seizoen goed spelende ploeg heeft zichzelf niet kunnen belonen. De ploeg heeft teveel punten verspeeld tegen de mindere ploegen, maar verdient absoluut een compliment. Wanneer dit hoge niveau behouden kan worden, dan gaat de ploeg zeker meedoen om de landstitel en ook hoge ogen gooien in de NHV-beker. Eén slag is verloren, maar Herpertz Bevo Hc barst van het zelfvertrouwen. Donderdag 22 maart a.s.. zal de ploeg in de kwartfinale van de beker tegen JMS Hurry Up willen laten zien, dat de ploeg uit Panningen een prijs verdient. Het fantastische pupliek verdient die prijs ook. Herpertz Bevo Hc tegen Achilles Bocholt was een reclamespot voor tophandbal.

 

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Robin Jansen en Dario Polman ieder 7, Pim Augustinus en Jeroen van den Beucken ieder 6, Niek Jordens 5, Niels Poot 4, Quinten Colman en Wouter Sas ieder 2 en Markus Hammerschmidt 1.