Geen eer te behalen voor Eurotech Bevo Hc 

Nog niet zo lang geleden, in mei 2009 om precies te zijn, waren Aalsmeer en Bevo Hc in een enerverende strijd verwikkeld om het landskampioen. Nu, minder dan 2 jaar later, vechten beide ploegen opnieuw een spannend duel uit.

Inzet is ditmaal het laatste play off-ticket. In theorie kan ook HA R&O zich nog in deze strijd komen mengen, maar vooralsnog gaat alle aandacht uit naar de beide voormalig finalisten om het kampioenschap. Na de 16de speelronde, die afgelopen weekend op het programma stond, is weinig veranderd in de uitgangsposities. Aalsmeer moest een kleine nederlaag incasseren bij Quintus en Bevo Hc was in eigen huis kansloos tegen koploper Volendam. Met een gelijk aantal punten gaan beide rivalen de laatste 2 duels van de reguliere competitie in. Aalsmeer heeft daarbij het psychologische voordeel van een veel beter doelsaldo, waardoor de Heldense concurrent verplicht is om minimaal 1 punt meer te scoren dan de Noordhollanders. Dat zal moeten gebeuren in de slotduels tegen allereerst Loreal en vervolgens AHV Swift. Aalsmeer stuit nog op Hurry up en ontvangt in de laatste speelronde HA R&O. In het duel tegen regerend landskampioen en bekerhouder Volendam zagen de Bevo-mannen geen kans om deze wiebelige uitgangspositie te verbeteren. In de eerste helft mochten de geel-blauwen nog wel enige hoop koesteren op een stuntje, maar dit was vooral te danken aan matig optreden van de lijstaanvoerder. In de tamme eerste 30 minuten konden de Heldenaren daardoor nog aardig in het spoor blijven en bij 12-14 de kleedlokalen opzoeken.

 

Na de rust was de beer echter los. Met name in de eerste minuten van het tweede bedrijf lieten de gasten zien, waarom ze met recht veel hoger geklasseerd staan op de ranglijst. De Bevo-ploeg kreeg alle hoeken van het veld te zien en zag de Volendammers weglopen naar een 13-20 voorsprong. De Heldenaren hadden in die fase niet alleen te maken met één bijzonder sterke opponent, te weten Volendam, maar ook nog eens met een extra tegenstander in de vorm van zichzelf. De Heldenaren misten elk zelfvertrouwen, waren bang om fouten te maken en schoven voortdurend verantwoordelijkheden af. Gevolg was het missen van een groot aantal doelrijpe kansen. Ook verdedigend miste de ploeg elke overtuiging. De gasten walsten in de resterende minuten dan ook over Bevo Hc heen en sloten het duel uiteindelijk af met een 22-35 overwinning.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 6; Pim Augustinus, Geert van de Goor 3; Jeroen van den Beucken, Lukas Koppes, Roel Leenen, Ron Klemann 2; Dirk Peeters en Nick de Kuyper 1.