Geen 11e van de 11e voor Heren A1 afgelopen weekend 

Heel Limburg en Brabant hebben afgelopen zondag, de 11e vd 11e, het nieuwe Vasteloavend Seizoen ingeluid op de traditionele “Joeksige” wijze.

 

Voor de zondagmiddag spelende handbalteams, te gast bij Eurotech Bevo Hc, pakte deze happening anders uit. Zij moesten namelijk nog competitie wedstrijden spelen.

 

Leuk te vermelden is dat wij nu juist op deze zondagmiddag de Heren A1 en A2 van HandbaL Venlo, Dames A2 van BSAC en niet te vergeten de Heren 1 van HV Blerick te gast hadden in de Heuf.

 

Vooral de spelers van Heren 3 van Eurotech Bevo Hc en Heren 1 van HV Blerick zijn normaal gesproken van de partij bij deze feestelijkheden, maar lieten dit keer verstek gaan voor een sportieve uitdaging. Met het motto, de zondag duurt nog lang,begonnen alle teams aan hun wedstrijd.

 

Terwijl de Vasteloavend kanonschoten werden gelost in de gemeenten Venlo en Peel & Maas maakten de beide A1 teams zich op voor een sportieve handbalwedstrijd. Geen kanonschoten, maar keepers warming up schote warener dus in de hal te zien. Zeer vervelend was het uitvallen van HandbaL Venlo keeper Quintin tijdens de warming up. Een gekneusde enkel werd helaas geconstateerd in het Ziekenhuis Vie Curie.

 

Klokslag 13.10 klonk het fluitsignaal en de supporters waren benieuwd hoe beide teams zouden beginnen aan deze 2e ontmoeting in de competitie. Tijdens de 1e ontmoeting ging HandbaL Venlo verrassend van start. Dit hadden onze heren onthouden.

Jens nam de openingstreffer voor zijn rekening en Nick beantwoorde dit daarna met 3 doelpunten en bracht de beginstand, na 4 min spelen, op 3-0 in het voordeel van Eurotech Bevo Hc. HandbaL Venlo kkon pas na 5 minuten speeltijd de eerste treffer ( 3-1) plaatsen op het scorebord. Er werd door Eurotech Bevo Hc zo goed als elke minuut/aanval gescoord (8-2). Weerstand bood HandbaL Venlo na 8 minuten speeltijd. In een kleine opleving probeerde zij weer grip te krijgen op de wedstrijd. Verdedigend stond Eurotech Bevo Hc als een blok. Hetzelfde probeerde HandbaL Venlo met onze aanvallen. Deze opleving stopte met nog 6 minutenop de klok voor HandbaL Venlo. Eurotech Bevo Hc (13-8) scoorde naar hartenlust en nam iedere kans waar en zorgde ervoor dat de tegenstander geen enkele kans had tot scoren. Met nog 4 minuten te spelen ging HandbaL Venlo in het slotoffensief. Dit bracht de ruststand op 20-11 in het voordeel van Eurotech Bevo Hc Heren A1.

 

In de rust hadden beide coaches het enige te bespreken met de heren. Sander opende de treffer na de thee en hiermee werd een start gemaakt voor het 2e gedeelte van de wedstrijd. Hierop werd direct verder gegaan met een “triple” van Rene, die de stand brengt op 25-11 in het voordeel van Bevo. Jens en Rob zorgen nog voor enige toevoegingen in het scoreverloop zodat HandbaL Venlo na 17 min besluit de handdoek in de ring te gooien. Niels, Nick, Patrick, Rob, Jens, Sander en Ephrahim brengen de stand na 38 min spelen op 38- 17. HandbaL Venlo besluit dan de laatste krachten te gaan gebruiken en dat lukt hun ook nog. Met de allerlaatste middelen lukt het hen nog de stand te kunnen brengen op 42-22.

Mits je dan niet een 7meter tegen krijgt... Eurotech Bevo HC brengt de eindstand op 43-22 dankzij Noud Cox, die de laatste adem had met een 7meter.

 

Onze beide Eurotech Bevo Hc keepers hadden bij deze wedstrijd ook enkele speciale momenten. Beide heren hadden allebei 2 spectalulair fraaie stops tijdens deze wedstrijd!

 

Komend weekend gaan de Eurotech Bevo Hc Heren A1 op bezoek bij Swift Roermond Heren A1. Zondag 18 november om 14.40 klinkt het fluitsignaal in de Jo Gerrishal te Roermond.

 

Wil jij dit beleven? Vertrek dan samen met ons vanaf zondagmorgen 12.30 bij De Heuf! Laat even weten als JIJ mee wilt !!