Gedeeltelijk herstel Eurotech Bevo Hc 

Het motto was uithuilen en opnieuw beginnen. Na 2 achtereenvolgende nederlagen tegen ploegen die lager op de ranglijst te vinden waren, was het de grote vraag of de heren van Eurotech Bevo Hc hierin geslaagd waren en zich hadden weten te herstellen.

Met name het verlies tegen Aalsmeer in de laatste thuiswedstrijd was hard aangekomen bij de Heldenaren. Een eerder opgebouwde puntenvoorsprong was als sneeuw voor de zon verdwenen en het was dus zaak om in het duel tegen Swift geen punten te laten liggen. Deze druk leek de ploeg in de beginfase behoorlijk te verlammen. De mannen van coach William Gommans speelden aarzelend, met weinig overtuiging. Veel aanvallen bleven zonder doelpunt en het was te danken aan prima keeperswerk van Thijs van de Mortel dat na 10 minuten een 3-4 voorsprong op het scorebord stond. Ook in het vervolg van de eerste helft konden de Bevo-aanvallers geen indruk maken. Omdat hetzelfde gold voor de schutters van het thuisspelende Swift bleef de wedstrijd gelijkopgaand verlopen. Via een treffer van voormalig Bevo-speler Freek Gielen werd het 8-8 en met het rustsignaal in zicht was de stand getild naar 10-10. Een verwoestend schot in de slotseconde van Pim Augustinus zorgde ervoor dat Bevo Hc met een voorsprong kon gaan rusten, 10-11.

 

In de tweede helft leken de Heldenaren beter uit de startblokken te komen. Doelman Thijs van de Mortel bleef goed werk verrichten en bood zijn aanvallers de kans om uit te lopen. Via een snelle uitbraak wist Merijn Haenen de stand op 12-15 te brengen. Wie hoopte dat dit meer rust en overtuiging binnen de ploeg zou brengen kwam echter bedrogen uit. Veel ging mis en binnen de kortste keren was de stand weer in evenwicht, 15-15. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd slaagden de Bevo-mannen erin een tandje bij te schakelen. Meer en meer gingen de Heldenaren de wedstrijd domineren, hetgeen langzaam maar zeker in de score tot uitdrukking werd gebracht. Via 17-18 werd het 19-21, waarmee de ploeg zich enige lucht verschafte. Een belangrijk aandeel daarin had Tom Wismans, die met 3 doelpunten in korte tijd de doelpuntenmachine op gang hield. Prima reddingen van doelman Thijs van de Mortel en een mooi doelpunt van Merijn Haenen brachten de stand kort voor tijd op 19-23. De overwinning was daarmee verzekerd. Na 2 treffers van Swift mocht Marijn Sinkeldam voor een prachtig slotakkoord zorgen. Op aangeven van Rob Killaars, die zich ver in de hoek weggedrongen zag, geen kans had om zelf te scoren en de bal dwars daarom door de cirkel gooide, kon hij vrijstaand vanaf 6 meter voor een fraaie 21-24 zorgen. Dankzij de overwinning blijven de Bevo-mannen volop in de strijd voor een plaats in de play offs.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 5; Pim Augustinus, Marijn Sinkeldam 4; Ron Klemann, Tom Wismans 3; Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper 2 en Lukas Koppes 1.