Geblesseerde Jeroen van den Beucken wil final four spelen 

‘Eerst pot pakken in Hasselt’ 

Jeroen van den Beucken zal zaterdag de uitwedstrijd van Targos Bevo Hc tegen Hubo Initia Hasselt moeten missen vanwege een enkelblessure. Hij vertrouwt op de kwaliteiten van zijn ploeggenoten.

 

Vertel eens wat er met jou gebeurde in de uitwedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer?

Jeroen van den Beucken: “Op het moment dat ik mijn voet neerzette om in te springen vanuit de hoek zette een speler van Aalsmeer zijn voet op mijn voet en sloeg ik mijn enkel om. Dat gebeurde ongeveer na tien minuten spelen in de tweede helft. Helaas kon ik niet verder spelen. De blessure lijkt enigszins mee te vallen. De fysiotherapeut gokt op drie, vier weken. Zaterdag tegen Hasselt ben ik er in ieder geval niet bij, en volgende week thuis tegen Bocholt denk ik ook nog niet.”

 

Ook Nick de Kuyper viel uit met een blessure. Het zit Bevo dit seizoen echt niet mee wat betreft blessureleed.

“Daar staat tegenover dat Max de Lange weer fit is. We moeten ons focussen op de jongens die wel spelen. Zij moeten gaan knallen. Die zullen ervoor gaan om eerst die pot te pakken zaterdag. Natuurlijk gaan we naar Hasselt om te winnen. We maken zeker een kans. Als de spelers het normale niveau halen, dan kunnen we het Hasselt zeker moeilijk maken. Dario Polman is weer helemaal terug. Dat is wel prettig. Hij mag zaterdag weer de lijnen uitzetten.”

 

Terugkijkend op de uitwedstrijd tegen Aalsmeer. De start was stroef. Maar jullie lieten ook periodes met goed handbal zien.

“We kwamen wel met 4-1 voor. De dekking stond goed en Bart stond goed te keepen. Alleen waren we daarna aanvallend te slordig. We misten kansen en maakten technische fouten. Hetzelfde gold voor Aalsmeer. Vandaar ook die lage ruststand (7-8) en eindstand (21-22). We hebben wel verdiend gewonnen, ook al speelden we niet onze beste wedstrijd. We waren net iets beter dan Aalsmeer.”

 

Twee maanden geleden leek de BENE-League voorbij voor Bevo. Vijf wedstrijden verder en jullie kunnen zelfs nog derde worden.

Ben je verrast?

“Ik had er niet meer meteen op gerekend. Van de andere kant hadden we enkele wedstrijden nipt verloren. En we weten dat we de kwaliteit hebben dat we van iedereen kunnen winnen. We pakten een aantal wedstrijden en doen weer mee. Wat vooraf werd gezegd over de BENE-League - dat de teams allemaal bijna even sterk zijn - klopt. Vier ploegen spelen nog om de vierde plaats die recht geeft op de finale.”

 

Er is geen team dat er bovenuit springt?

“Alle teams zijn aan elkaar gewaagd, als je het per wedstrijd bekijkt. De lijstaanvoerder, Lions en Tongeren, spelen de sterkte competitie. De andere ploegen zijn wisselvalliger. Straks is het final four weekend. Dan maakt dat niks meer uit. Dan komt het aan op een paar wedstijden. Dan kan iedereen weer van iedereen winnen.”

 

Daar wil je natuurlijk graag bij zijn.

“Natuurlijk. Dat geldt voor iedereen. Tijdens dat weekend kun je weer om een prijs spelen.”

 

Intussen heeft je broer Mark zich met Jong Oranje gekwalificeerd voor het WK in Brazilië.

“Prachtig. Uiteraard heb ik Mark gefeliciteerd. Jammer dat er geen livestream was vanuit Engeland. Ik heb de kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije, Israël en Engeland wel kunnen volgen via liveticker en had contact met pap en mam.”

 

Samen in Oranje, Mark en jij, wat zou je daar van denken?

“Onze aspiratie eerst was om samen in het eerste van Bevo te spelen. Dat is gelukt. Wie weet spelen we ooit samen in het ‘grote’ Oranje. Dat zal de toekomst uitwijzen.”