Fortissimo maatje te groot voor dames Bevo 

In de voorlaatste wedstrijd van de play-off bleken de dames van Bevo woensdag niet opgewassen tegen Fortissimo: 21-28. De ploeg uit Panningen blijft daardoor met één punt onderaan staan in de nacompetitie. Fortissimo heeft door de winst nog alle kans om de play-offs te winnen, al heeft het daar wel de hulp van Bevo bij nodig.

Bevo speelt zaterdag thuis tegen Borhave. Bij winst is de eerste plek veilig voor de club uit Borne. Wint Bevo, dan is Borhave afhankelijk van het duel tussen Fortissimo en PSV. Dat betekent dat de Panningse dames nog een beslissende rol kunnen spelen in de afloop van de play-offs. “Maar ja, dat hadden we vandaag ook al kunnen doen”, vertelt coach Osvaldo Gomes na de wedstrijd. Had Bevo gewonnen, dan was Borhave doorgegaan voor de promotiewedstrijden naar de eredivisie.

 

“Het was wel weer duidelijk waar het vandaag aan lag”, vervolgt Gomes. “Zoals wel vaker de laatste wedstrijden missen we gewoon te veel kansen.” Bevo begon fel aan het duel en tot aan de veertigste minuut ging het duel vrij gelijk op. In het begin leidde de thuisploeg meerdere malen met een of twee doelpuntjes verschil. Al voor de pauze draaide Borhave echter de rollen om en was het Bevo dat constant moest proberen een achterstand goed te maken.

 

Zes minuten na rust stond er nog 14-14 op het scorebord, waarna Borhave drie doelpunten voorsprong nam en de overtuiging weg was bij Bevo. “Op een gegeven moment heb ik ook weer wat geëxperimenteerd met de opstelling omdat het toen toch al gelopen was”, vertelt Gomes. Op het einde van de wedstrijd maakte Borhave ongeveer elke kans af en grossierde de thuisploeg in slordigheid, waardoor de score kon oplopen naar 21-28.

 

Het duel van zaterdag met Borhave betekent de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen voor de dames van Bevo. Tijdens het duel nemen vier speelsters afscheid. Linda van de Broek, Aïcha Chida, Anke Richters en Inge van Velthoven proberen zaterdag voor de laatste keer de punten binnen te halen voor dames 1.