Fiqas Aalsmeer wint beladen topper tegen Herpertz Bevo HC 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN- Herpertz Bevo HC is tegen de eerst thuisnederlaag opgelopen. Een zeer gemotiveerd Fiqas Aalsmeer was vanaf de eerste minuut goed bij de les. De ploeg van trainer Bert Bouwer zocht de grenzen op in woord en gebaar. Herpertz Bevo Hc ging met een 15-10 achterstand de rust en verloor uiteindelijk met 30-25 van de uitgekookte ploeg uit Aalsmeer. Het was een wedstrijd vol dramatiek, strafworpen, tijdstraffen, mooie keepersreddingen, provocaties en arbitrale dwalingen. Een echte ouderwetse Herpertz Bevo Hc tegen Fiqas Aalsmeer.

Vanaf de eerste minuut werd dit duel op het scherpst van de snede afgewerkt. Fiqas Aalsmeer wist door een bliksemstart een 6-2 voorsprong op te bouwen mede dankzij het goede keeperswerk van doelman Gaby Birjovanu, en in aanvallend opzicht door onder meer Samir Benghalem, Tim Bottinga, Kevin Hooijman en Erik Blaauw. De ervaren Jimmy Castien en Wai Wong waren waardevolle pionnen in het Aalsmeerse spel. Robin Jansen en Dario Polman hadden een lastige avond, door de persoonlijke mandekking die ze kregen van de kleine routinier Robin Boomhouwer. Voor rust kwam de Panningse ploeg nog terug tot 6-6, maar Fiqas Aalsmeer ging het beste om met de hectische sfeer op het veld. Het warrig leidende arbitrale duo Everts en Tuinstra met hun vaak onbegrijpelijke beslissingen, zorgde ook niet bepaald voor rust op het veld. Fiqas Aalsmeer ging de rust in met een 15-10 voorsprong. Herpertz Bevo Hc herstelde zich na rust. Langzaam sloop Herpertz Bevo Hc dichterbij. Vooral Pim Augustinus, Robin Jansen en Jeroen van den Beucken namen de thuisclub op sleeptouw. Herpertz Bevo Hc kwam 20-20 gelijk en nam zelfs een 24-23 voorsprong. De Panningse ploeg kon echter niet verhinderen, dat in de slotfase Fiqas Aalsmeer met 30-25 won. Buiten arbitrale dwalingen of provocerend gedrag, was iedereen het er over eens dat niet alle spelers van Herpertz Bevo Hc hun normale niveau behaalden, en dat Fiqas Aalsmeer slimmer met de spanning heeft kunnen omgaan. Door deze nederlaag zakt Herpertz Bevo Hc van de derde naar de zesde plaats. Een slag is verloren, maar de Final4 blijft haalbaar.

 

Zaterdag 16 december gaat Herpertz Bevo Hc op bezoek bij Sasja HC en tussen Kerst en nieuwjaar neemt de ploeg deel aan de Limburgse Handbaldagen.

 

De doelpuntenmakers bij Herpertz Bevo Hc: Robin Jansen 7, Jeroen van den Beucken 6, Pim Augustinus 5, Niels Poot 3, Niek Jordens 2, Quinten Colman en Dario Polmna ieder 1.