Evert Janssen, al jaren nauw betrokken als sponsor bij Handbalvereniging Bevo 

Evert, wat heeft je jaren geleden doen besluiten om sponsor te worden?

De betrokkenheid bij de vereniging is ontstaan door mijn kinderen die na het zwemmen op handbal zijn gegaan. Daarvoor had ik eigenlijk niks met handbal. Maar als je dan een keer het spelletje ziet, dan is dat eigenlijk gewoon echt een geweldige sport. De snelheid van het spel, de tactiek en de manier waarop men met de tegenstander en arbitrage omgaat, spreekt mij enorm aan. Veel meer dan bijvoorbeeld voetbal, dat vergeleken met handbal eigenlijk maar saai is. Ik begrijp dan ook heel goed dat er bij jeugdwedstrijden relatief veel publiek aanwezig is.

Hoe lang ben je al betrokken bij de club?

Zo’n vier jaar geleden gingen mijn kinderen op handbal. In dat jaar is het balletje ook gaan rollen wat betreft sponsoring. Onze zoon speelt nu in de B2 en onze dochter in de D2. Heel fanatiek zijn ze. Geweldig om te zien. Als sponsor vielen we trouwens ook meteen met de neus in de boter. Meteen in ons eerste jaar werd Heren 1 van Bevo landskampioen. Een geweldig jaar, waarin ik als ouder, maar ook als sponsor eigenlijk automatisch een aantal dingen ben gaan doen voor de club. En omdat BEVO een echte hechte club is, voel ik me daar erg prettig bij. Dat maakt me enthousiast, dan groeit de betrokkenheid vanzelf, zeker ook wanneer er successen te vieren zijn. Na een mindere periode is het dit seizoen weer volop genieten in de Heuf.

 

Hoe ervaar jij een Avondje Bevo ?

Ik meen het wanneer ik zeg dat BEVO een echte hechte club is. Op een avondje BEVO, ontmoet ik veel dezelfde mensen, waardoor er meteen een ontspannen sfeer heerst. Maar, omdat iedereen ook wel weer een kennis of zakelijke relatie meeneemt, doe je er uiteraard ook de nodige nieuwe kennissen op. Hier zie je ook echt de kracht van ons zakelijk netwerk. Lekker ontspannen nababbelen over de – zeker dit seizoen – spectaculaire wedstrijden. Maar zeker ook sparren met andere ondernemers, waardoor je een band met elkaar krijgt en wellicht ook zakelijk kunt gaan samenwerken.

 

Hoogtepunt binnen Bevo ?

Voor de vereniging is een kampioenschap natuurlijk een hoogtepunt. Zoiets zet de club ook echt op de kaart en krijgt het volop aandacht in de media. Voor mij persoonlijk vind ik het belangrijk dat de jeugd het leuk heeft en dat de jeugdafdeling goed draait. Op het moment dat de club haar jeugdleden behoudt en de vrijwilligers enthousiast weet te maken een daarmee jarenlang aan boord weet te houden, dan vind ik ook echt een hoogtepunt.

 

Hoe bevalt de samenwerking met en het sponsorschap binnen BEVO?

Dit bevalt echt helemaal prima. Je bedrijfsnaam laten zien bij maatschappelijke organisaties is gewoon belangrijk, vandaar ook onze zakelijke betrokkenheid binnen deze club. Je vergroot hiermee je naamsbekendheid en creëert er hopelijk ook een extra gunfactor door. Dat is zakelijk gezien, toch wel de belangrijkste reden om sponsor te zijn. Het sponsornetwerk organiseert steeds meer voor en met elkaar. Dat is positief te noemen. Maar, ook om een beetje kritisch te zijn: voorheen kregen we als sponsors elk jaar een leuke teamfoto als aandenken. Helaas is dat laatste jaren niet meer gebeurd, waardoor er nu geen recente foto meer aan onze muur hangt. Dat vind ik wel jammer. Door die foto kun je klanten laten zien dat je sponsor bent en lok je een gesprek uit over handbal. Als de ander dan toevallig dan ook iets met handbal heeft, dan is een ‘avondje BEVO’ met diegene snel geregeld. Dus BEVO: kom op met die nieuwe foto’s!!

 

Kun je BEVO HC eens vergelijken met het bedrijf “Janssen Bouwen en Ontwikkelen”?

Beide hebben een professionele uitstraling en gaan echt voor kwaliteit. BEVO heeft een goed georganiseerde vereniging waardoor er continu aandacht voor kwaliteit is. In beide organisaties speelt een goede “Team geest” een belangrijke rol. Je betrokken voelen bij je organisatie is erg belangrijk. Zowel bij een handbalvereniging als bij een bedrijf zoals de onze. Ik durf te zeggen dat ook wij dagelijks bezig zijn met topsport en dagelijks het hoogst haalbare willen bereiken in onze zakelijke competitie.

 

Vertel eens kort waar “Janssen Bouwen en Ontwikkelen” voor staat?

Onze slogan zegt het eigenlijk heel mooi. “Janssen Bouwen en Ontwikkelen, Uw persoonlijke bouwer”. Dat willen we er ook vooral inhouden. Wij zijn een regionale bouwbedrijf dat goed luistert naar hetgeen U als klant wil. Mensen moeten ons vooral zien als hun persoonlijke kwaliteitsbouwer. We merken dat we door deze aanpak onze regio continu, stap voor stap aan het uitbreiden zijn. Dat is een goed teken, nietwaar?