Eurotech Bevo Hc verslikt zich in HA R&O 

Veel indruk hadden de heren van Eurotech Bevo Hc in de afgelopen weken gemaakt. Drie overwinningen op rij tegen alles behalve de minste tegenstanders. De ploeg van coach William Gommans was daardoor geklommen naar een vijfde plek op korte afstand van de hoogst geklasseerde ploegen.

Grote nieuwsgierigheid was er dan ook naar het optreden van de Heldenaren tegen HA R&O, nummer 8 van de ranglijst. Zou de knappe reeks een passend vervolg krijgen? Het eerste kwartier van de wedstrijd bood weinig hoop in die richting. De Bevo-mannen begonnen slap aan het duel in Rotterdam. Zowel in aanval, als verdediging was lang niet de scherpte en passie zichtbaar die het spel in de duels tegen Volendam, Lions en Quintus zo gekenmerkt had. Het behoorlijk gerenoveerde HA R&O, behalve de nieuwe trainer Alex Curescu hadden de Rotterdammers zich danig versterkt met enkele buitenlandse spelers, begon daarentegen wel sterk aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten stond een 5-1 tussenstand op het scorebord. De snelle, ruime achterstand schudde de Heldenaren nog niet wakker. Ook een time-out na 13 minuten bracht geen verandering. Bevo Hc bleef onvoldoende geconcentreerd te werk gaan en wist de ene na de andere doelkans om zeep te helpen. Pas bij 11-4 na 20 minuten leken de geel-blauwen ervan doordrongen dat enkele tandjes bijgeschakeld moesten worden. Plotseling kwam de doelpuntenmachine op gang. Merijn Haenen, Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper en uitstekend keeperswerk van Lukasz Wasilek brachten het verschil binnen de kortste keren terug tot 11-7. Het bleek echter een korte opleving. In de resterende minuten van het eerste bedrijf bleef het verschil steken op 4 doelpunten, 16-12 bij rust.

 

Pas na de hervatting besloten de Heldenaren echt orde op zaken te gaan stellen. Coach William Gommans had zijn manschappen in de pauze goed geïnstrueerd, met als gevolg dat de ruime achterstand in enkele minuten verdween als sneeuw voor de zon. Na 36 minuten was het Lukas Koppes, die met zijn tweede achtereenvolgende treffer de stand weer in evenwicht bracht, 18-18. Een voorsprong pakken lukte echter niet. En zoals dat zo vaak gaat bij een ploeg die na een inhaalrace wel erop, maar niet erover gaat, kon HA R&O zich weer herstellen. Voor eigen publiek, met een prima doelman Mike Tadey in de gelederen, namen de Rotterdammers het heft weer in handen en liepen uit naar 22-19. Weer was Bevo Hc veroordeeld tot een inhaalrace. Dit keer echter zonder het gewenste effect. De nieuw geformeerde thuisploeg liet zich niet nog een keer de kaas van het brood eten en domineerde het restant van de wedstrijd. Via 25-22 en 29-23 werd het uiteindelijk 32-28 in Rotterdams voordeel. De Bevo-mannen waren na de indrukwekkende zegetocht van de voorgaande weken weer met beide voeten op de grond. Ondanks de nederlaag bezetten de Heldenaren nog steeds de vijfde plek, maar voelen inmiddels de hete adem van de concurrentie meer dan ooit in hun nek.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Ron Klemann, Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper 5; Lukas Koppes, Pim Augustinus 3; Merijn Haenen, Tom Wismans 2; Andrzej Wasilek, Geert van de Goor en Rob Killaars 1.