Eurotech Bevo Hc ten onder in laatste kwartier 

Of de heren van Eurotech Bevo Hc zich hadden hersteld van de thuisnederlaag tegen Volendam was de grote vraag voorafgaand aan de Limburgse derby tegen de Lions. Ondanks goed spel in de tweede helft waren de Heldenaren in de confrontatie met een ontketende titelfavoriet tegen een ruime nederlaag aan gelopen en dat leek niet de beste voorbereiding op de derby in Geleen.

De vele meegereisde Bevo-supporters mochten al snel na het klinken van het beginsignaal echter opgelucht ademhalen. Hun mannen begonnen vol vertrouwen aan het duel en hadden aanvankelijk zelfs het beste van het spel. Zowel Nick de Kuyper, als Pim Augustinus wisten in de beginfase 2 maal het doel te vinden en hadden een belangrijk aandeel in de snelle 2-5 voorsprong. In het hol van de leeuwen presenteerden de Bevo-mannen zich uitstekend. Doelman Thijs van de Mortel was wederom goed op dreef en pakte enkele belangrijke ballen. Toch kon niet voorkomen worden dat de thuisploeg zich herstelde van de matige start en in de achtervolging ging. De Lions, die gelden als favoriet om met Volendam de strijd om de landstitel aan te binden, waren aan hun stand verplicht om terug te slaan en deden dat gaandeweg de eerste helft. Na ongeveer een kwartier spelen stond voor het eerst een gelijke stand op het scorebord, 9-9. Toen Marco Pejovic vervolgens ook voor 10-9 zorgde, werd in het Bevo-supportersvak even gevreesd dat de thuisploeg ‘erop-en-erover’ zou gaan. De aanmoedigingen werden opgevoerd en met succes. De Heldenaren rechtten de rug en slaagden er dankzij 2 treffers van zowel Andrzej Wasilek, als Pim Augustinus in om de stand bij rust in evenwicht te houden, 13-13.

 

Ook in de tweede helft kende Bevo Hc de beste start. Goed keeperswerk van Thijs van de Mortel en van Lukasz Wasilek, die een strafworp wist te keren, bood de ploeg van coach William Gommans de kans om een voorsprong te nemen. De Heldenaren namen een 13-16 voorsprong en domineerden opnieuw de wedstrijd. Net als in het eerste bedrijf schakelden de Lions echter een tandje bij en slaagden er in om de stand weer snel gelijk te trekken. 16-16 Was de stand na ruim 35 minuten. Er volgden 10 spannende minuten, waarin beide ploegen elkaar krachtig in de greep hielden. Het duel verliep gelijkopgaand. Na driekwart wedstrijd was de stand nog steeds in evenwicht, 22-22. De minuten die volgden zou uiteindelijk tot de beslissing in de Limburgse derby leiden. Verdedigend zorgde doelman Thijs van de Mortel voor enkele uitstekende reddingen, maar omdat de aanvalsmachine van de Heldenaren haperde kon niet voorkomen worden dat de Lions de leiding namen. Opnieuw vervulde de sterke Marco Pejovic een belangrijke rol. Enerzijds wist hij de Bevo-doelman wel te verschalken, anderzijds leidde hij de Lions-verdediging zodanig dat de gasten minutenlang niet tot scoren kwamen. Met nog 5 minuten op de klok hadden de Zuidlimburgse leeuwen een 27-23 voorsprong genomen. Met treffers van Pim Augustinus en Merijn Haenen, die leidden tot 27-25, sputterde Bevo Hc nog wel even tegen, maar het pleit was beslecht. Uiteindelijk ging de winst met 30-26 naar de thuisploeg. Omdat ook Volendam en Hurry Up tot winst kwamen in de 4de speelronde lijkt Lions in de strijd om de finaleplaatsen alleen nog met deze beide ploegen te maken te krijgen. De verliezers van de 4de speelronde, behalve Bevo Hc, ook Quintus en E&O, lijken onderling te gaan uitmaken wie beslag legt op de vierde plek, die recht geeft op deelname van de BeNeLux-liga. Komend weekend staan er in verband met Pasen geen wedstrijden op het programma. Eerst volgende duel voor Bevo Hc wordt gespeeld op 14 april als Quintus te gast is in sporthal de Heuf in Panningen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper, Pim Augustinus 7; Rob Killaars 3; Andrzej Wasilek, Jeroen van den Beucken, Marijn Haenen 2; Geert van de Goor, Lukas Koppes en Marijn Sinkeldam 1.