Eurotech Bevo Hc stunt tegen Hurry Up 

De heren van Eurotech Bevo Hc eindigden de reguliere competitie met een grote kater, maar begonnen de play offs als een tijger. De Heldenaren hadden zich voor het eerste duel in de strijd om het kampioenschap veel voorgenomen.

De reeks nederlagen, met als meest recente het verlies tegen Quintus, moest zo snel mogelijk beëindigd worden. De mannen van coach William Gommans begonnen dan ook scherp en geconcentreerd aan de strijd tegen Hurry Up, de nummer 2 van de ranglijst. Gesterkt door de rentree van de geblesseerde Geert van de Goor en Pim Augustinus en de weer van ziekte herstelde Lukas Koppes kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Hurry Up had aanvankelijk weliswaar een voorsprong, maar slaagde er niet in om Bevo Hc op betekenisvolle afstand te zetten. Via 3-4 werd het 4-5 en namen de Bevo-mannen zelfs brutaal het heft in handen. Een aantal prima stops van doelman Thijs van de Mortel boden Nick de Kuyper na 10 minuten de kans om voor een 6-5 voorsprong te zorgen. De Heldense ploeg straalde zelfvertrouwen uit en leek vast voornemens zich het kaas niet meer van het brood te laten eten. Het in groten getale aanwezig publiek voelde dat prima aan en ondersteunde de geel-blauwen hartstochtelijk. Nog één keer, na 20 minuten, slaagde Hurry Up erin om een voorsprong te pakken, 8-9. Het zou achteraf de laatste keer blijken te zijn. Een ontketende Pim Augustinus zorgde voor de ene treffer na de andere en omdat Thijs van de Mortel tegelijkertijd met uitstekende reddingen zijn doel schoon wist te houden, stond na een half uur een 13-11 voorsprong op het scorebord.

 

Ook na de rust toonde Bevo Hc zich heer en meester. Aanvankelijk verliep het scoren moeizaam, maar omdat doelman Van de Mortel het ene na het andere schot uit het doel ranselde, leed de ploeg van William Gommans geen schade. Toen vervolgens ook de doelpuntenmachine weer op gang kwam, liep de voorsprong snel op tot 17-13. Ook de pas 19-jarige doelman Robin Berkers droeg zijn steentje bij door een 7-meter te stoppen en de Hurry Up-aanvallers verder tot vertwijfeling te brengen. In 20 minuten tweede helft had de uitstekende Bevo-defensie pas 5 treffers hoeven incasseren. De Heldense aanvallers hadden daarentegen geen enkele moeite om het doel te vinden. De van blessure herstelde Geert van de Goor en Pim Augustinus speelden als herboren en scoorden het ene na het andere doelpunt. 23-16 Was de onverwachte tussenstand met nog maar 10 minuten op de klok. Aan een overwinning werd niet meer getwijfeld en dat zorgde voor enige verslapping in de concentratie. Plotseling wisten de Drenten gaatjes in de Bevo-defensie te vinden en knabbelden doelpunt voor doelpunt van de achterstand af. Met nog 4 minuten te spelen was de marge geslonken tot 3 treffers, 24-21. Verder lieten de Heldenaren het echter niet meer komen. Gesteund door hartstochtelijke aanmoedigingen van het thuispubliek werd de voorsprong intact gehouden en bepaalde Lukas Koppes uiteindelijk de eindstand op 26-23. Het even zo verrassende, als welkome winst bij de start van de play offs. Omdat ook in de andere duels de lager geplaatste ploegen wisten te winnen, ligt het veld meteen dicht bij elkaar. Een boeiende play offs-strijd is begonnen!

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 8; Nick de Kuyper 5; Merijn Haenen, Geert van de Goor 4; Jeroen van den Beucken, Lukas Koppes 2 en Ron Klemann 1.