Eurotech Bevo Hc stelt na rust orde op zaken 

Het eerste duel in het nieuwe kalenderjaar was meteen een belangrijk voor de heren van Eurotech Bevo Hc. Op bezoek kwam de nummer 9 van de ranglijst, Hellas, dat nog altijd hoop koesterde op een plaats in de play offs.

Als nummer 3 van de lijst lagen de kansen op een plaats bij de eerste 6 voor de ploeg van coach William Gommans op het eerste oog aanmerkelijk beter. De Heldenaren hebben echter nog een zwaar programma met uitwedstrijden tegen diverse toppers voor de boeg en dus was het oppassen geblazen. Tegen de gasten uit De Haag kon Bevo Hc zich geen misstap permitteren. In de eerste helft leken de Bevo-mannen zich van het belang van de wedstrijd onvoldoende bewust. Alsof de spelers nog moesten ontwaken uit een diepe winterslaap ging de ploeg bijzonder slap van start. De aanvallen misten overtuiging en in verdedigend opzicht werden de Hellenen teveel kansen geboden. Het was te danken aan goed keeperswerk van Thijs van de Mortel dat de strijd lange tijd gelijk op ging. Via 3-3 na 10 minuten werd het 6-6 na 20 minuten wedstrijd. Zonder de geblesseerde Geert van de Goor en Nick de Kuyper verliep het scoren moeizaam. De doelmannen aan beide zijden beleefden tot dan een gemakkelijke avond en hadden weinig moeite met de vaak weinig overtuigende schotpogingen. Uitgerekend na een time-out van Bevo Hc pakte Hellas voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd. Via Loek van Bergenhenegouwen werd het 6-7. Met nog 7 minuten te spelen in het eerste bedrijf leek de thuisploeg wakker te schrikken. Eindelijk namen de Heldenaren het heft in handen. Ondanks 2 gemiste strafworpen kon Bevo Hc daardoor toch met 9-8 gaan rusten.

 

In de rust maakte Bevo-coach William Gommans duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Hij reikte mogelijkheden aan hoe dat zou kunnen gebeuren en de spelers leken dat goed op te pakken. Na de hervatting betrad immers een heel ander Bevo Hc het veld. Met aan het hoofd een ontketende Ron Klemann gingen de Heldenaren op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. Geholpen door Lukasz Wasilek, die in korte tijd twee strafworpen wist te stoppen, en de trefzekerheid van Ron Klemann, kwam de thuisploeg al snel op een 15-10 voorsprong. Wouter Leenen, stand-in voor de geblesseerde Geert van de Goor, speelde heel verdienstelijk en liet de aanval steeds beter functioneren. De jonge ploeg van Hellas bleek niet bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd en zo konden de Bevo-mannen de voorsprong al maar verder uitbouwen. Met een loepzuivere hattrick bracht Jeroen van den Beucken de stand halverwege de tweede helft op 20-13. De strijd was op dat moment al lang gestreden. De scheidsrechters Markus en Van Kessel beleefden een gemakkelijke avond, hoefden slechts zelden in te grijpen en zagen Bevo Hc steeds verder weglopen. Mede dankzij 4 treffers van een in de slotfase ontketende Tom Wismans pakten de Heldenaren uiteindelijk een ruime 27-18 overwinning. Twee belangrijke punten voor de Bevo-ploeg, die daardoor de derde plek in handen houdt en zich op kan maken voor de komende, zware opgaven.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Ron Klemann 5; Jeroen van den Beucken, Pim Augustinus, Wouter Leenen, Tom Wismans 4; Lukas Koppes 3; Andrzej Wasilek 2 en Marijn Sinkeldam 1.