Eurotech Bevo Hc oppermachtig in derby 

Een getergde tegenstander, een ploeg die zint op revanche. Dat is waar Eurotech Bevo Hc op had gerekend in de derby tegen OCI/Lions. De leeuwen hadden eerder in de week immers in eigen huis verrassend het onderspit moeten delven tegen hekkensluiter HA R&O.

In werkelijkheid hadden de Heldenaren echter geen kind aan de Zuidlimburgers die gelden als belangrijkste uitdager van regerend landskampioen Volendam. Na een 12-5 ruststand werd het uiteindelijk 26-20 in het voordeel van de mannen van coach William Gommans.

 

Dat Bevo Hc in eigen handbalarena een gemakkelijk avondje zou beleven, daar leek het aanvankelijk nog niet op. In de beginfase ging de strijd gelijk op en waren het juist de Lions die een eerste voorsprong namen. Pas na 5 minuten, bij een 0-2 stand, kwamen de Heldenaren voor het eerst tot scoren. Vanaf dat moment ging de trein echter ook meteen lopen. Tot 3-3 konden de Lions nog aanklampen, daarna denderde de thuisploeg door. Opnieuw vormde uitstekend keeperswerk van Thijs van Mortel, die al weken in grootse vorm verkeert, de basis. Omdat Bevo Hc ook in aanvallend opzicht indruk maakte, kon de ploeg binnen de kortste keren uitlopen tot 8-3. Vanuit alle posities werd gescoord. Vanaf de cirkel met Lukas Koppes en ook vanaf alle opbouwposities was er voor de Lions geen houden aan. Ron Klemann, Geert van de Goor, Andrzej Wasilek, ze wisten allemaal het doel te vinden. Bij de Zuidlimburgers verliep het scoren aanzienlijk moeilijker. De sterke Bevo-defensie met aan het hoofd een nagenoeg ongenaakbare Thijs van de Mortel bracht de leeuwen zichtbaar tot vertwijfeling. Bij rust stond dan ook een voor de gasten ontluisterende 12-5 tussenstand op het scorebord.

 

Ook na de hervatting zagen de mannen van coach Gabrie Rietbroek weinig mogelijkheden om het beeld te veranderen. Bevo Hc bleef oppermachtig, de defensie bleef geconcentreerd spelen en ook in aanvallend opzicht lieten de Heldenaren weinig steken vallen. Dichterbij dan op 4 doelpunten liet de thuisploeg Lions niet meer komen, 19-15. In de slotfase kwam Lukasz Wasilek de rol van Thijs van de Mortel in het Bevo-doel overnemen en deed dat met verve. In zijn eerste actie verijdelde hij een snelle uitbraak, die een zeker doelpunt leek te gaan opleveren. Het tekende de gehele wedstrijd, waarin een gretig, zeer gemotiveerd Bevo Hc veel te sterk was voor de teleurstellende Limburg Lions. Uiteindelijk werd het 26-20 in Heldens voordeel. De mannen van William Gommans zetten daarmee de opvallende reeks, waarin al uitstekend gespeeld werd tegen lijstaanvoerder Hurry Up en titelhouder Volendam voort. Komend weekend kunnen de Bevo-heren even bijkomen van hun inspanningen. Dan gaat alle aandacht uit naar het Nederlands team dat op woensdag 2 en zaterdag 5 november tegen Finland speelt in het kader van de kwalificatie voor het WK 2013 in Spanje. Eerstvolgende duel voor de Heldenaren staat op zaterdag 12 november op het programma. Bevo Hc speelt dan in Kwintsheul tegen de nummer 2 van de ranglijst, Quintus.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Ron Klemann 7; Andrzej Wasilek, Geert van de Goor 4; Jeroen van den Beucken, Lukas Koppes 3; Marijn Sinkeldam, Pim Augustinus 2 en Nick de Kuyper 1.

 

 

Bekijk het tv-verslag van L1 >hier

Enkele gesproken interviews zijn hier te vinden