Eurotech Bevo Hc opent LHD 2011 tegen Volendam 

Kort na het bekend worden van de komst van RK Poreč als laatste deelnemer aan de Limburgse Handbal Dagen 2011, heeft de toernooiorganisatie de groepsindeling en het wedstrijdschema bekend gemaakt.

Daarbij werd duidelijk dat Eurotech Bevo Hc in groep A is ingedeeld en te maken krijgt met het Kroatische RK Poreč, het Portugese ABC Braga en Kras/Volendam. Tegen de regerend Nederlands kampioen openen de Heldenaren op dinsdag 27 december het toernooi. Na het openingsduel in Geleen om 11.00 uur reizen de mannen van coach William Gommans naar Panningen om daar om 19.00 uur de degens te kruisen met ABC Braga.

 

De groepswedstrijden worden op woensdag 28 december om 12.00 uur afgesloten met een duel tegen RK Poreč in Sittard. De nummers 1 en 2 van groep A en groep B, die bestaat uit RK Zamitijos Dragunas (Lit), HC Meshkov Brest (WRu), HC West (Fin) en OCI/Lions, treffen elkaar op woensdagavond in de kruisfinales. Op de slotdag, donderdag 29 december, vinden tenslotte de plaatsingswedstrijden plaats, met als klapstuk de finale om 20.00 uur.

 

De toernooiwedstrijden worden gespeeld in de sporthallen van Sittard, Geleen en Panningen. Op dinsdag 27 december staat in de Panningse sporthal De Heuf, behalve het duel tussen ABC Braga en Bevo Hc om 19.00 uur, ook nog een treffen tussen Meshkov Brest en HC West op het programma. Aanvang van dit duel is 21.00 uur.