Eurotech Bevo Hc ook in Emmen niet te stoppen 

De heren van Eurotech Bevo Hc kenden een beroerd slot van de reguliere competitie. Teleurstellend spel en drie achtereenvolgende nederlagen hadden de verwachtingen voor de nacompetitie behoorlijk getemperd.

Sinds de start van de play offs is er echter sprake van een wederopstanding. In het openingsduel werd al verrassend gewonnen van Hurry Up en na de doordeweekse bekerwinst tegen Quintus lijkt de ploeg in een flow beland te zijn. Ook het derde duel in 8 dagen, uit voor de play offs tegen E&O, werd afgelopen zondag immers in winst omgezet. In Emmen werd het na een 15-15 ruststand met 29-31 in Heldens voordeel. De mannen van coach William Gommans klimmen dankzij het maximale resultaat in de eerste 2 play off-duels naar de derde plaats op de ranglijst. Aanvankelijk zag het er in Emmen niet naar uit dat Bevo Hc aan het langste eind zou trekken. In de matig gevulde sporthal van het Esdalcollege kwam de thuisploeg als sterkste uit de startblokken. Binnen enkele minuten leidde E&O met 2-0. Pas na 4 minuten kon het eerste Bevo-doelpunt genoteerd worden. De maker, Merijn Haenen, gaf daarmee wel het startsein voor een sterke fase. Uitstekend werk in de verdediging, met aan het hoofd een formidabele doelman Thijs van de Mortel, bood de geel-blauwen de gelegenheid om 6 keer op rij te scoren en de wedstrijd volledig te doen kantelen, 2-6. Bevo Hc was vanaf dat moment voortdurend de bovenliggende partij. E&O krabbelde weliswaar nog terug tot 5-6, maar daarna was het opnieuw de gedrevenheid en inzet van de Bevo-mannen die de boventoon voerde. In aanvallend opzicht vervulde de pas recent van een blessure herstelde Geert van de Goor een belangrijke rol en leidde zijn ploeg naar een 6-11 voorsprong. E&O weigerde zich voor eigen publiek echter naar de slachtbank te laten voeren en knokte terug. Met name Léon van Schie was goed op dreef en had een belangrijk aandeel in het verkleinen van de achterstand. Bij rust was er zelfs weer sprake van evenwicht en was de strijd weer helemaal open, 15-15.

 

In de kleedkamer namen de Bevo-mannen zich voor om de tweede helft beter te starten dan de eerste. Met succes. Dankzij treffers van Geert van de Goor, Ron Klemann en Jeroen van den Beucken en prima verdedigend werk stond al snel een 15-18 voorsprong op het scorebord. De meegereisde Bevo-supporters keken hun ogen uit. Een goed resultaat in Emmen was in het verleden immers eerder uitzondering dan regel. Ook dit keer hield de voorsprong niet lang stand. E&O knokte zich terug en had bij 18-19 de tegenstander weer in het vizier. Een bloedstollend spannende strijd ontrolde zich in de Emmense sporthal. Voortdurend was het Bevo Hc dat op voorsprong kwam en E&O dat snel daarna voor de gelijkmaker zorgde. Tot de 44ste minuut. De Bevo-mannen lieten de 23ste treffer aantekenen en dit keer volgde geen gelijkmaker van de thuisploeg. Sterker nog, de mannen van William Gommans wisten uit te lopen tot 22-26 en pakten daarmee een achteraf beslissende voorsprong. E&O knabbelde nog wel iets van de achterstand af, maar kon nooit meer op gelijke hoogte komen. Via 26-28 en 27-29 werd het uiteindelijk 29-31 en dus kon er gejuicht worden door de Bevo-spelers en de meegereisde supporters. Winst in Emmen en daarmee de maximale buit uit de eerste 2 play off-duels, dat hadden slechts weinigen verwacht.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor 8; Jeroen van den Beucken 6; Ron Klemann, Pim Augustinus 4; Merijn Haenen, Lukas Koppes 2; Bram Knippenbergh, Nick de Kuyper, Daan Versleeuwen, Marijn Sinkeldam en Tom Wismans 1.