Eurotech Bevo Hc naar halve finales! 

De heren van Eurotech Bevo Hc hebben zich dankzij een 19-21 overwinning op Quintus geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. Bij rust was de stand 8-8.

De schoonheidsprijs zal aan de ploegen die in de Kwintsheul tegenover elkaar stonden niet vergeven worden.

Het was 60 minuten een strijd van hangen en wurgen tussen Quintus en Bevo Hc. Veel ging mis aan beide zijden. Tot 13-13 na bijna driekwart wedstrijd hielden de opponenten elkaar keurig in evenwicht. Toen vonden de mannen van coach William Gommans het tijd om een tandje bij te schakelen en zich even aan de malaise te onttrekken. Achtereenvolgende treffers van Rob Killaars, Andrzej Wasilek en Lukas Koppes brachten de Heldenaren op het spoor van de overwinning. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Thijs van de Mortel was een 13-16 voorsprong op het scorebord gekomen. Bevo Hc was in die fase beter, maar kwam toch weer in de problemen door diverse tijdstraffen. Op gegeven moment stonden nog maar 4 veldspelers op de mat. Toch hielden de Heldenaren stand en profiteerden bij 18-19 opnieuw van uitstekend verdedigend werk. Weer verrichtte Thijs van de Mortel enkele onwaarschijnlijke reddingen en bood zo Geert van de Goor om met twee snoeiharde schoten het pleit te beslechten, 18-21. In de slotminuut, waarin Quintus zich nog met een rode kaart geconfronteerd zag, werd de eindstand bepaald op 19-21. Net als Hurry Up, dat met 26-22 E&O wist te verslaan, stoomt Bevo Hc door naar de halve finales van het bekertoernooi.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor, Tom Wismans 4; Jeroen van den Beucken 3; Andrzej Wasilek, Pim Augustinus 2; Lukas Koppes, Marijn Sinkeldam, Merijn Haenen, Nick de Kuyper, Rob Killaars en Daan Versleeuwen 1.