Eurotech Bevo Hc moet genoegen nemen met 8ste plek 

Een vermoeid en gehavend Eurotech Bevo Hc heeft in de slotwedstrijd van de Limburgse HandbalDagen een nederlaag moeten incasseren.

Nadat de laatste groepswedstrijd een dag eerder al met ruime cijfers verloren ging, RK Poreč was met 31-19 te sterk, moesten de Heldenaren ook in de strijd om plaats 7 hun meerdere erkennen. Het Litouwse RK Zemaitijos Dragunas boekte 23-33 overwinning. In de eerste helft was al duidelijk dat de mannen van coach William Gommans, die zonder Geert van de Goor, Marijn Sinkeldam, Bram Knippenbergh, Nick de Kuyper en met de niet fitte Ron Klemann en Jeroen van den Beucken moesten aantreden, niet voor een stunt zouden kunnen zorgen. De tegenstander uit Litouwen was te sterk en kon bovendien terugvallen op een uitstekende doelman Lukas Simanavicius, die uiteindelijk tot Man of the Match werd verkozen. Bij rust was de stand 10-18 in het voordeel van Zemaitijos Dragunas. In het tweede bedrijf deden de gastspelers Dario Polman en Stijn Hoefnagels van zich spreken en maakte ook Merijn Haenen met 4 treffers een prima indruk. Voldoende om de spanning in de wedstrijd terug te brengen was het niet. Mede dankzij 7 treffers van hun topscoorder Tadas Stankevicius ging de overwinning met 23-33 naar de Litouwers. Daarmee legde RK Zemaitijos Dragunas beslag op de 7de plek en restte voor Eurotech Bevo Hc plaats 8.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen, Pim Augustinus 4; Jeroen van den Beucken, Dario Polman 3; Stijn Hoefnagels, Andrzej Wasilek, Tom Wismans 2; Ron Klemann, Rob Killaars en Wouter Leenen 1.

 

Doelpuntenmakers RK Zemaitijos Dragunas; Tadas Stankevicius 7; Benas Petreikis, Arunas Srederis, Jonas Truchanovicius 5; Karolis Stropus 4; Mindaugas Dumcius 3; Arvydas Bucius 2; Justinas Riauba en Grazvydas Juska 1.