Eurotech Bevo Hc eindigt competitie in mineur 

Veel teleurgestelde gezichten in sporthal De Heuf na afloop van het laatste duel uit de reguliere competitie. Een matig spelende thuisploeg had zojuist verdiend verloren van Quintus.

Het gemis van de basisspelers Geert van de Goor, Pim Augustinus, Lukas Koppes en het meespelen van de zieke Ron Klemann en Marijn Sinkeldam had zijn weerslag op het team van Eurotech Bevo Hc gehad. Coach William Gommans wilde hierin niet zijn verklaring zoeken, maar het was duidelijk dat de relatief smalle selectie behoorlijk te leiden had van de drukte in de ziekenboeg. Desondanks kenden de Heldenaren een betere start dan de gasten. Met name goed werk in defensief opzicht leverde na ruim 10 minuten een 5-2 voorsprong op. In aanvallend opzicht liep niet alles van een leien dakje, maar desondanks wisten de mannen van coach William Gommans de marge uit de bouwen tot 4 doelpunten. Na een kwartier stond een 8-4 tussenstand op het scorebord. Het verschil had zelfs nog groter kunnen zijn, als de Bevo-mannen niet al twee maal vanaf 7 meter gestuit waren op doelman Sven Hemmes. Met het einde van het eerste kwartier kwam ook een einde aan het overwicht van de thuisploeg. Quintus ging langzaam maar zeker beter spelen, profiteerde van het goede werk van kartrekker Roald Stuiver en kwam steeds beter in de wedstrijd. Tegelijkertijd bleek hoe broos het zelfvertrouwen van de Bevo-ploeg was. De Bevo-mannen gingen met steeds minder overtuiging te werk, namen niet meer de tijd om aanvallen geconcentreerd uit te spelen en gaven de gasten ook in verdedigend opzicht te weinig tegenstand. Via 9-6 na 22 minuten werd het 12-12 bij rust.

 

Quintus zocht als morele winnaar van het eerste bedrijf het kleedlokaal op en trok de goede lijn na de rust door. In de eerste 5 minuten van de tweede helft was het Quintus dat de klok sloeg. Vier achtereenvolgende treffers brachten de Zuidhollanders op een 12-16 voorsprong. De Bevo-mannen werden overrompeld en waren niet meer bij machte om zich te herpakken. De vele, door blessures en ziekte gedwongen wisselingen binnen het team eisten hun tol. Niet alleen moest de ploeg kwalitatief inleveren, maar ook verdween zienderogen het geloof in een wederopstanding. Via 13-18 werd het 16-21 na 50 minuten. De strijd was uiterlijk op dat moment gestreden. Het debuut van de net 18 jaar geworden Niek Jordens kon daardoor geen luister bijgezet worden. De jonge cirkelspeler, die normaal gesproken in het tweede team zijn doelpunten maakt, pakte zijn eerste wedstrijdminuten en moest daarin toezien dat Quintus uiteindelijk met 22-27 de winst pakte. Als gevolg van de overwinning passeert Quintus Bevo Hc op de ranglijst en neemt daardoor 2 bonuspunten mee naar de play offs. De Bevo-mannen eindigen op plaats 6 en starten de nacompetitie met 1 bonuspunt.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Andrzej Wasilek 6; Ron Klemann 3; Marijn Sinkeldam, Merijn Haenen, Nick de Kuyper, Wouter Leenen, Tom Wismans 2; Bram Knippenbergh, Daan Versleeuwen en Rob Killaars 1.