Eurotech Bevo Hc blijft maar stunten 

De heren van Eurotech Bevo Hc blijven maar stunten. Na zeges op landskampioen Volendam en titelkandidaat Lions volgde afgelopen weekend een overtuigend optreden tegen de nummer 2 van de ranglijst, Quintus.

De Heulenaren werden in eigen huis, na een 7-12 ruststand, op een ruime 20-25 nederlaag getrakteerd. De Bevo-mannen van coach William Gommans staan bekend om hun sterke collectief, waaraan iedere speler een belangrijk steentje bijdraagt. Zowel in aanvallend, als in verdedigend opzicht wordt hard gewerkt voor elkaar en staat het teambelang ten allen tijde voorop. Toch slaagt er elke week weer een speler in om in de spotlights te verschijnen. In het doel hebben de Heldenaren immers een tovenaar. In Kwintsheul bleek dat afgelopen zaterdag maar weer eens. Maar liefst 16 minuten wist Thijs van de Mortel immers zijn doel schoon te houden en dat deed hij met reddingen, waarvan de een nog uitzonderlijker was dan de ander. Vanuit alle hoeken werd geschoten, steeds vergeefs. Zelfs via een strafworp kon de thuisploeg het net achter de Bevo-goalie niet laten bollen. Toen na 16 minuten dan toch de eerste Quintus-treffer genoteerd werd, hadden Geert van de Goor en Ron Klemann de teller voor Bevo Hc al op 5 gebracht. De Heldenaren speelden scherp, geconcentreerd en toonden zich geenszins geïmponeerd door het thuispubliek en de tweede positie op de ranglijst van hun tegenstander. Ook in het tweede deel van de eerste helft, toen Quintus eindelijk manieren wist te vinden om tot scoren te komen, verzaakte de doelpuntenmachine van de Heldenaren niet. Met name Geert van de Goor en Ron Klemann waren uitstekend op dreef. Samen zorgden zij voor 11 van de 12 doelpunten in de eerste 30 minuten. Bij rust toonde het scorebord een alles zeggende 7-12 tussenstand.

 

Na de hervatting bestond de verwachting dat Quintus orde op zaken zou gaan stellen en dat de Heldense gasten hun niveau van het eerste bedrijf niet zouden kunnen vasthouden. In de beginminuten bleek daar echter weinig van. Coach William Gommans had zijn manschappen goed geïnstrueerd en zij hervatten het duel dan ook energiek. Pim Augustinus en Merijn Haenen zorgden aanvankelijk voor de doelpunten en aan de overzijde stond Thijs van de Mortel weer garant voor een aantal fabelachtige reddingen. Nadat ook Geert van de Goor weer voor 2 treffers gezorgd had, stond zelfs een 10-17 tussenstand op het scorebord. Uiteindelijk zou de middenopbouwer tot een totaal van 10 treffers komen. De meegereisde Bevo-supporters wreven hun ogen uit en bleven de Heldenaren hartstochtelijk aanmoedigen. In de Vd Voort-hal waar het vaak zo moeilijk winnen was, stevende Bevo Hc af op een overtuigende zege. Vooral Pim Augustinus deed daarbij nog volop van zich spreken. Hij speelde ijzersterk en scoorde het ene doelpunt na het andere. Uiteindelijk zou hij tot 6 treffers komen. In het resterende deel van de tweede helft kwam de overwinning dan ook niet meer in gevaar. De Heldenaren slaagden erin om de concentratie tot het einde vast te houden en werden beloond met een 20-25 eindstand en twee belangrijke punten. Dat doelman Thijs van de Mortel 5 minuten voor het einde plaats maakte voor Lukasz Wasilek deed geen afbreuk aan het spel van de Heldenaren. Met onder andere 2 strafworpstops liet ook de Poolse doelman een prima indruk achter.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor 10; Pim Augustinus 6; Ron Klemann 4; Jeroen van den Beucken 2; Lukas Koppes, Merijn Haenen en Nick de Kuyper 1.