Eurotech Bevo Hc blijft in de race 

De vraag was hoe de mannen van Eurotech Bevo Hc de kater van de openingswedstrijd verwerkt hadden. Met nog maar 10 seconden op de klok moesten ze toestaan dat Volendam de winnende treffer liet aantekenen.

De eerste minuten van de tweede groepswedstrijd gaven aan dat het met die verwerking wel goed zat. De Heldenaren gingen prima van start en maakten er samen met tegenstander ABC Braga een gelijkopgaande strijd van. Een sterk spelende Ron Klemann zorgde er met 5 treffers in het eerste bedrijf zelfs voor dat Bevo Hc met voorsprong kon gaan rusten. Na 30 minuten stond een 14-17 tussenstand in Heldens voordeel op het scorebord. De start van het tweede bedrijf was echter voor de Portugezen. Onder leiding van een bij vlagen fabelachtige Pedro Seabra, uiteindelijk verkozen tot Man of the match, kwam Braga niet alleen op gelijke hoogte, maar nam zelfs een voorsprong van 2 treffers. Omdat de Bevo-mannen van coach William Gommans zich niet nogmaals de kaas van het brood wilden laten eten, bleef het een spannende strijd. Fraaie doelpunten van Tom Wismans en een zonder schroom spelende Dario Polman hielden Bevo Hc in de race. Tot in de slotminuut werd voor spanning gezorgd. Uiteindelijk deelden beide ploegen de punten en stond een 32-32 eindstand op het scorebord. Door het gelijke spel houden beide ploegen uitzicht op een plek in de kruisfinales.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 6; Ron Klemann, Dario Polman 5; Lukas Koppes, Tom Wismans 4; Pim Augustinus 3; Geert van de Goor, Jeroen van den Beucken 2 en Rob Killaars 1.

 

Doelpuntenmakers ABC Braga: Pedro Seabra 9; Ricardo Pesqueira 8; José Coelho 5; Rui Lourenço, Mario Peixoto 4; João Rodrigues en Luis Bogas 1.