Afgelopen weekend hebben de Heren A1 een ticket bemachtigd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 27 april te Amsterdam. Voor het zover was moest er eerst nog een belangrijke hindernis genomen worden. Er moest gewonnen worden van Sittardia Heren A1 in de Sittardse Stadsporthal.

Een ware karavaan van auto’s met spelers en supporters vertrok klokslag half een vanaf De Heuf richting Sittard. Aangekomen in Sittard zochten de heren de kleedkamers op en de supporters de kantine. Naarmate de wedstrijd naderde stroomde deze steeds voller met nog meer Bevo supporters. Inmiddels kregen de heren de laatste instructies van trainer/coach Robin Gielen in de kleedkamer voor alvorens te beginnen aan de warming up.

 

Het fluitsignaal klonk om 14.30 en de openingstreffer kwam op naam van Eef na 1 min spelen. Sittardia bleef in het begin van de wedstrijd zeer op hun hoede zodat onze heren moeite hadden met het los maken van de kleine voorsprong. Na 14 minuten spelen gooide coach Robin Gielen de verdediging van Bevo om en dit resulteerde in een bijzonder effect.

Sittardia had dit niet verwacht en kwam 8 minuten lang niet meer tot scoren. De ruststand werd bepaald op 16-10 in het voordeel van Eurotech Bevo Hc door een doelpunt van Jens.

 

Genoten van de thee kwamen de heren terug het veld op en begonnen aan de eindfase van de wedstrijd. Bart opende de 2e helft en Sittardia moest blijven antwoorden om ons bij te blijven in de stand. Rob en Rene sloten zich bij Bart aan en zorgden ervoor dat de stand, na 18 min spelen, stond op 21-12 voordeel Bevo. Sittardia had inmiddels door dat het geen enkele kans meer maakte om het verschil in te lopen. Toch waren er nog mooie acties te zien van hun in het 2e helft van deze Limburgse eind derby. Sittardia prikte nog een paar keer met scoren maar kon het niet verhelpen dat de Bevo heren hun spel bleven spelen tot het laatste fluitsignaal. Met nog 17 seconden te spelen bepaalde Eef de eindstand van deze zeer sportieve Limburgse derby op 28-20, in het voordeel van Eurotech Bevo Hc A1.

 

Terwijl de heren in het veld nog bezig waren met de laatste 5 min op de klok, was er op de bank van Bevo drukte van belang. Het Limburgs Kampioenschap was nu zeker, op aanwijzing van coach Robin Gielen, trokken de mannen op de bank het kampioenshirt alvast maar aan.

Direct na afloop van de wedstrijd werd keeper Rick van Goor aangenaam verrast door de bankspelers die hem omarmden wat resulteerde in een gezamenlijke groepsknuffel op het spelersveld.

 

De Bevo heren kregen van het publiek een staande ovatie wat zij direct beloonden met een zeer gemeend applaus naar de ouders en de meegereisde Supporters. Terug in het kleedlokaal werden de Bevo heren opgewacht door Eurotech Bevo bestuurslid Ton Bruurs die enkele woorden richtte tot onze Bevo- Kampioenen. Coach Robin Gielen kon tevreden terugkijken op een mooi behaald resultaat !!

 

Daarna brak er een waterfestijn los wat resulteerde dat het hele team met kader stond te juichen onder de douche met het behaalde NK ticket.

Scores: Eef, Jens, Niels, Bart(4x), Rene(3x), Sander, Joost, Rob(2x), Nick, Noud en Mark (1x)

Superstops: Mark(6x), Rick(4x).

 

Fris en fruitig betraden de Bevo heren de kantine en de felicitaties waren enorm !!

De gehele Sittardse kantine was gevuld met Bevo supporters die allemaal de Bevo heren wilden feliciteren met hun overwinning van het Kampioenschap. Onze heren genoten van het bestuurlijk aangeboden drankje en de terugreis werd aangekondigd.

Spelersplannen werden gesmeed en er werd gestopt bij de Big M…………

Terug in Panningen vierden de spelers hun overwinning nog eens dunnetjes over bij Cafe Dotje en Cafe Friends.

 

Een speciale dank gaat uit naar Ton Bruurs, bestuurslid Eurotech Bevo, voor zijn aanwezigheid en naar Marco Cornellissen en Peter Bruijnen voor het nemen van foto’s en filmopnamen. Ook gaat een zeer grote dank vanuit de spelers naar het verrassend grote aantal van Bevo-supporters.

 

Op het programma voor komende woensdag, 27 maart, staat de oefenwedstrijd tegen Lemgo Heren B1 op het programma. De Bevo heren spelen in het voorprogramma van de avondwedstrijd Lemgo - Flensburg in Lemgo om 17.00u. Daarna op zondag 14 april starten de wedstrijden om de Limburgse beker. De Eurotech Bevo A1 trapt af in Maasbree tegen BSAC Heren A1 om 11.00 in Sporthal D’n Adelaer.

 

Natuurlijk zijn, op de achtergrond, alle voorbereidingen voor het NK te Amsterdam op zaterdag 27 april al in volle gang. Mocht jij als Eurotech Bevo A1 supporter dit willen meebeleven dan bieden wij jouw deze mogelijkheid !! We vertrekken vanaf De Heuf en er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus. De exacte vertrektijd is nog niet bekend. LET WEL OP, De bus is zo goed als vol, dus SNEL reageren voor een dagje TOPHANDBAL in Amsterdam, Sporthallen Zuid!!!

 

Opgaves alleen via de mail naar: ruudflos@home.nl VOL IS VOL !!!!

Volwassenen betalen € 10,- . kinderen € 5,- maar voor deze busreis.

Diegenen die zich hiervoor al hebben opgegeven, gelieve niet te reageren, jullie zijn al voorzien van een zitplaats.