Eurotech Bevo kan het (nog) niet afmaken 

In een uitverkochte sporthal De Heuf in Panningen stond wedstrijd 2 uit de finaleserie om het Nederlands kampioenschap op het programma. Het bezoekende Lions had tot doel om via winst een derde wedstrijd uit het vuur te slepen.

Voor Eurotech Bevo Hc zou een overwinning de eerste landstitel in de clubhistorie betekenen. Al ruim een uur voor aanvang zaten de tribunes vol en zorgden in de kleuren van hun favoriete team gestoken supporters voor een geweldige sfeer. Voor het thuispubliek werd die sfeer alleen nog maar beter toen Jeroen van den Beucken na 2 minuten voor de eerste treffer zorgde. Ook het tweede doelpunt was van Bevo-makelij en zorgde ervoor dat de Heldenaren net als een week eerder in Sittard de openingsfase voor zich opeisten. De verdediging stond goed georganiseerd en had met Bart Ravensbergen opnieuw een uitstekende doelman tot zijn beschikking. Via 2-0 liep de thuisploeg uit naar 5-2 en bracht Lions in een benarde positie. De gasten raakten echter niet van slag en sloegen terug in de tweede 10 minuten van de eerste helft. De mannen van coach Lambert Schuurs vonden lekken in de Heldense defensie en kregen de eigen zaken steeds beter op orde. Ook doelman Luuk Hoiting deed steeds meer van zich spreken. Lions kwam terug tot 5-5 en ging vervolgens erop-en-erover. Het zelfbewustzijn uit de beginfase veranderde bij de Bevo-mannen in twijfel naarmate de eerste helft vorderde. Lions nam afstand en kwam via de veelvuldig scorende Serge Heijnen op 7-10. Met nog 5 minuten te spelen in het eerste bedrijf toonde Bevo Hc echter veerkracht. Doelpunten van Jeroen van den Beucken, Dario Polman en tweemaal Nick de Kuijper brachten de geel-blauwen zelfs langszij na 30 minuten wedstrijd, 12-12.

 

Op de tribunes was de spanning voor de supporters nauwelijks te dragen. Landstitel of derde wedstrijd lagen onwaarschijnlijk dicht bij elkaar. In de tweede helft zou in dat beeld geen enkele verandering komen. Het werd een bloedstollend spannend gevecht, waarbij geen van beide ploegen een voorsprong van meer dan één doelpunt wist te realiseren. Aanvankelijk was het Bevo Hc dat lange tijd aan de voordelige kant van de score stond en via 14-13 en 18-17 op 20-19 kwam. Vooral de oudgedienden Ron Klemann en Eelco Weevers bewezen in die fase hun waarde en onverzettelijkheid. Ook bleef doelman Bart Ravensbergen voor uitstekend keeperswerk zorgen. Bevo Hc kreeg kans om de voorsprong te vergroten, maar een wisselfout gooide roet in het eten. Lions kon terugkomen en via doelpunten van Ivo Steins en Marco Vernooy zelfs een voorsprong nemen, 20-21 en 21-22. Vervolgens was het echter weer Bevo Hc dat het heft in handen nam. Pim Augustinus toonde zich trefzeker en bracht met twee doelpunten zijn ploeg op 23-22 en 24-23. Sporthal De Heuf kolkte. Nog 5 minuten stonden op de klok en de thuisploeg rook de overwinning. De Lions antwoordden via Marco Vernooy, maar moesten vervolgens weer een treffer van Nick de Kuyper incasseren. De spanning steeg verder, geen van beide ploegen wilde loslaten. Nog 2 minuten waren te spelen. Lions scoorde via Luc Steins en bracht de stand terug in evenwicht, 26-26. Bevo Hc trok ten aanval en vond een gaatje aan de cirkel. Ron Klemann kwam oog in oog met doelman Luuk Hoiting, maar voelde de bal uit zijn hand glippen. De Lions-goalie kon het schot keren en zo de laatste aanval van zijn ploeg in gang zetten. Eén minuut was er nog te spelen, tijd voor een time-out oordeelde Lions-coach Lambert Schuurs. Tijd om het strijdplan uit de doeken te doen, dat er in werkelijkheid toe zou leiden dat Ivo Steins 10 seconden voor het einde aan kon leggen voor het laatste schot. Alleen voor het Bevo-doel faalde hij niet en liet het net bollen. In de resterende seconden slaagde de thuisploeg er niet meer in om een aanval op te zetten, met als gevolg dat het tweede finaleduel in een overwinning voor de gasten eindigde, 26-27. Beide ploegen hebben nu één finaleduel gewonnen en dus moet een derde wedstrijd de beslissing gaan brengen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 8; Pim Augustinus 5; Dario Polman, Nick de Kuyper, Ron Klemann 3; Eelco Weevers 2; Bram Knippenbergh en Niek Jordens 1.