Eurotech Bevo Heren A1 sluit seizoen met bekerwinst af 

Het was exact de 50e wedstrijd voor coach Robin Gielen sinds zijn aantreden bij Eurotech Bevo Hc A1, gestart werd er op het Ambiorix Toernooi in Tongeren op 28 augustus 2012.

Vandaag, zondag 12 mei stond nr. 50 op het programma, namelijk de Limburgse bekerfinale wedstrijd tegen BFC A1 in Bocholtz.

 

Op zondag 14 April werden er de 1e Limburgse bekerwedstrijden gespeeld, Eurotech Bevo opende tegen BSAC Heren A1 met winst, namelijk 28-12. HV Sittardia A1 troffen we op zondag 28 April voor de ½ finale en de heren wonnen ruim met 33-17.

 

Vandaag, zondag 12 mei stond de finalewedstrijd gepland om 12.30 in Bocholtz. Gezien dat iedereen ruim op tijd aanwezig was, kon Robin zorgvuldig beginnen aan de wedstrijdvoorbereiding met de heren. Gelaten, rustgevend, maar toch waakzaamheid begon hij met zijn coaching al in de kleedkamer.

 

Na afloop scherpte hij de spelers aan zodat iedereen kon beginnen aan de zeer korte warming up. Direct na het fluitsignaal opende Nick de openingstreffer, direct gevolgd door BFC. Nick beantwoorde nogmaals en Niels benutte de enigste 7 meter (Bevo) van deze wedstrijd. Op dat moment stond de stand op 3-1, verder zou dit nog oplopen naar 5-2 voordat BFC tot scoren kon komen. De Heren A1 bleven maar scoren terwijl BFC naar oplossingen bleef zoeken om de schade zo klein mogelijk te willen houden. Aan beide kanten waren soms de “echte mooie handbalacties” ver te zoeken, er werd slordig of onzorgvuldig gespeeld en de gretigheid was ook soms nauwelijks te bespeuren. Met een ruststand van 12-5 was het duidelijk geworden voor iedereen dat deze finale geen spectaculair vervolg zou gaan krijgen.

 

Na de “thee” deed BFC nog 2 pogingen om mee te gaan in de score, helaas na deze 2 pogingen lieten ze Eurotech Bevo toe om maar liefst 9 doelpunten te scoren zonder een antwoord hierop. Met een stand van 22-7 begon BFC aan de eindfase van de wedstrijd om toch nog iets goed te zetten. Intussen beantwoorden onze heren bijna alle aanvallen met een doelpunt. Uiteindelijk bepaalde Joost de eindstand van deze Limburgse Beker Finale, hij zette de stand op 29-12 !!!

 

Scores: Nick(7x), Niels(4x), Eef, Joost(3x), Jens, Patrick, Bart, Rene, Noud n Rob(2x).

Stops: Mark (6x), Rick (11x)

 

Strijd en mooie handbalacties waren deze middag zeer weinig aanwezig tijdens deze finale, toch genoot het meegereisde publiek van deze competitie afsluiting. Na het fluitsignaal werd er direct over gegaan naar de prijsuitreiking. Aanvoerder Nick vd Beucken nam voor het laatst de Limburgse beker in ontvangst van het NHV.

 

Hij maakt komend seizoen de overstap naar Eurotech Bevo Hc 2. Daarentegen zullen Clim Smits en Keeper Bram Van Grunsven zich gaan toevoegen aan de Heren A1 selectie van Robin Gielen voor het komende speelseizoen. U kunt de Eurotech Bevo Heren A1 leden nog in actie zien tijdens het NK op zaterdag 1 juni te Amsterdam Sporthallen Zuid. Mark, Niels, Jens, Clim, Joost, Rob, Rene en Rick zullen deelnemen aan diverse Regio selecties NK te Amsterdam.

 

De Eurotech Bevo Heren A1 willen graag de volgende bedrijven/personen bedanken voor het mogelijk maken van ons competitie resultaat dit afgelopen seizoen:

Bestuur Eurotech Bevo HC, Bruurs Business Buro BV, Henneton BV, Sport 2000/De Bruijn, C1000 Harald&Ilse, BeddenReus Venlo, EHBO Panningen, Peter Slots Fysio, TC Eurotech Bevo HC;

 

Alle ouders teamleden Heren A1, Peter Bruijnen, Marco Cornelissen, Marco Broers, Jeroen vd Beucken, Gido Beurskens, Wiel Reijnen.

 

Zonder jullie medewerking hadden wij dit resultaat nooit verkregen .

Bij deze dank jullie wel en zeer zeker kunnen we op mekaar bouwen voor het volgend seizoen !!!!

 

Natuurlijk treffen we elkaar persoonlijk op de Eurotech Bevo Verenigingsdag 2013 op zaterdag 8 juni……