Eurotech Bevo Heren A winnen met ruime cijfers Halve Finale Bekerwedstrijd  

Deze Halve Finale bekerwedstrijd stond gepland voor het komende weekend in Beek maar werd op verzoek van Rapiditas verplaatst naar Vrijdag 4 April in Panningen Sport en Evenementen Centrum De Heuf.

De Eurotech Bevo mannen wilden hieraan gehoor geven zodat deze wedstrijd om 18.30 werd aangefloten door het arbitrale duo. Noud opende de wedstrijd en dit werd direct beantwoord door Rapiditas. Vanaf het fluitsignaal brachten de Bevomannen de wedstrijd op snelheid waardoor Rapiditas behoorlijk moeite had om dit tempo bij te benen, hierdoor stokte de aanvallen en konden de Bevomannen profiteren door hun snelle spel en het scoreverloop was in een mum van tijd uitgebouwd naar een verschil van 4 doelpunten.

 

De 25 supporters kregen een eerste helft te zien waar de Eurotech Bevomannen domineerden maar ook de regie voerden in deze Halve Beker Finalewedstrijd.

Vooral Jeroen en Jens kregen diverse kansen die zij niet onbenut lieten. Natuurlijk liepen de Weertse heren diverse keren ook aan tegen een solide dekking met als hoofdregisseur Rick in het Bevodoel. Rapiditas lukte het toch om in het laatste gedeelte van deze 1e helft toch te “prikken” in de defensie van de Bevomannen wat niet de doorslag zou zijn voor een inhaalrace.

 

Met nog 8 minuten op de klok voor het einde van de 1e editie, werd B speler Guus ingebracht en hij plaatste meteen een “Hattrick” en hij bracht de stand op 21-11. Collega speler Loek wilde de eindstand bepalen maar moest na zijn actie helaas het veld geblesseerd verlaten, zorgvuldig werd er besloten door Ruud Blommers, dat hij niet meer in actie zou komen tijdens deze Halve Beker Finale wedstrijd. Met nog 30 sec op de klok sloot Jens de 1e helft af met een ruststand af 25-12.

 

Rapiditas opende na de Theepauze met een treffer die direct werd beantwoord door Rob die ook gelijk hierna een herhaling inlaste en de score weer bracht op 29-14 voor de Bevomannen. In dit 2e gedeelte waren er 5 personen trefzeker en bepaalde hierin de hoofdrol namelijk, Noud, Rob, Clim, Guus en Jens. Vooral Rob nam hierin een behoorlijk aandeel aan, maar liefst 9x wist hij Rapiditas te omzeilen, Clim wist alsnog de doelman van Rapiditas 5x te verrassen in deze 2e helft. Ook de inmiddels gewisselde keeper Bram pakte hierin zijn aandeel, Rapiditas liep diverse keren op tegen een onmogelijke defensie met Bram in de hoofdrol.

 

Inmiddels was de scorestand hier uit ook gegroeid, de stand stond inmiddels op 43-20 , Rapiditas probeerde de schade te beperken maar konden niet verhinderen dat de Eurotech Bevo Heren A deze Halve Limburgse Bekerfinale wedstrijd positief konden afsluiten met 48-21 door een score van Rob met nog 4 seconden op de klok.

Met deze uitslag zijn de Eurotech Bevo mannen verzekerd van hun deelname aan de Finale Limburgse Bekerwedstrijden die plaatsvinden op Zondag 11 Mei te Horst in sporthal De Berkel.

 

Als tegenstander zullen zij aantreffen oftewel Swift 2000 Heren A of BFC Heren A op Zondag 11 Mei in Horst Sporthal De Berkel.

 

Scores; Rob(13x), Clim (8x), Jens (7x), Jeroen (6x), Guus, Noud (4x), Bart, Jordin en Loek (2x)

SuperStops; Rick(5x), Bram (4x)