Eurotech Bevo Heren A verslaan Hercules A met ruime cijfers 

De uitwedstrijd tegen de mannen van Hercules Den Haag zat coach Robin Gielen nog “vers ”in het geheugen die helaas werd verloren met 4 doelpunten verschil. Met 17-13 bepaalden de Haagse heren de eindstand , destijds op Zondag 1 December. Inmiddels zijn we bijna op het einde beland van de Landelijke Competitie en hebben de heren

rijkelijk ervaring opgedaan in deze Competitie. Met deze opgedane ervaring gaat Robin Gielen elke week weer aan het werk met onze mannen. Zo ook weer deze zondagmiddag om 14.30.

Na de wedstrijdbriefing zien we een gelaten maar vertrouwensvolle coach het veld betreden waarna de mannen beginnen aan een zorgvuldige Warming Up. Inmiddels gingen de 50tal supporters plaatsnemen op de tribunes en de beide scheidsrechters floten de wedstrijd aan. 3minuten liep het even stroef totdat Jens de openingstreffer plaatste die gevolgd werd met scores van Guus en Clim. Eurotech Bevo nam vanaf het begin de wedstrijd over bleef over en weer scoren. Hercules verslikte zich bij deze start zodat er naarstig gezocht werd voor openingen om te scoren. De dekking bij Eurotech Bevo stond als een huis zodat de Haagse mannen veelvuldig tegenstand kregen bij pogingen om te scoren. Met nog 10 minuten op de klok ,begon de tegenstand van Hercules vruchten af te werpen, Het scoreverschil van 6 doelpunten probeerde men in te halen voor het rustsignaal. Perfect zorgde Rob, Niels, Clim, Bart en Jens ervoor dat de opgebouwde voorsprong niet in het gedrang kon komen. In de laatste 29 seconden van het 1e bedrijf bepaalde Hercules de ruststand op 16-11, voordeel Eurotech Bevo.

Na de pauze opende Jens maar werd direct beantwoord door Hercules waardoor Rob en Niels en Joost de scores overnamen. Even dacht Hercules de 3 doelpuntenvoorsprong te kunnen inhalen maar de mannen van Robin Gielen begonnen aan het uitbouwen van de genomen voorsprong. Hercules probeerde het tij nog te keren maar liepen steeds weer tegen een zeer goede Bevo defensie aan. Voor Hercules viel het doek met nog 10 minuten op de klok, de stand was inmiddels 22-17, maar liefst 2x 5 minuten konden zij geen aanval tot succes brengen waardoor de Eurotech Bevo mannen wel profiteerden van de geboden kansen. In deze spelperiode scoorde Rob, Joost, Jordin, Clim, Guus en Niels, Zij brachten de stand na 28 minuten op 34-21.

Met nog 25 sec en 15 sec op de klok sloot Joost de wedstrijd af met 37-22.

Na afloop was Coach Robin Gielen zeer tevreden over het spel van zijn van mannen.

 

Scores; Rob (8x),Niels (7x)4x7mrt)Clim,Jens(6x), Joost(5x),Guus(2x), Bart, Noud,Jordin(1x).

Superstops; Bram (5x), Rick (4x)

 

Volgende week Zondag de uitwedstrijd tegen Quintus Heren A om 12.00.

Vertrek vanuit De Heuf om 7.45.