Eurotech Bevo Heren A starten Limburgse Beker positief 

Afgelopen weekend reisden onze mannen af naar Heerlen om in te stromen in de Limburgse Bekerwedstrijden. In de Palemig hal te Heerlen werd er aangefloten voor dit “Limburgs onderonsje” om 19.00 en de 12 Supporters(9x Bevo)(3x Gemini) gingen er voor zitten op de tribunes.

Coach Robin Gielen had voor deze wedstrijd 3 B spelers opgeroepen om deel te nemen aan deze wedstrijd gezien het opleidingstraject wat hij zorgvuldig naleeft.

De openingstreffer werd binnen 1 minuut gescoord door Gemini dus deze Heren wilde zeer graag een poging wagen om de Eurotech Bevo Heren een nederlaag te bezorgen. Na deze treffer namen de Eurotech Bevo mannen het heft over en Coach Robin Gielen ging hij met een goed gevoel deze Limburgse Beker wedstrijd in .

Het “goed gevoel” duurde helaas maar 14 minuten……..in de 1e helft.

De laatste 15 minuten, van de 1e Helft was in handen van Gemini wat totaal niet acceptabel was bij de coach.

 

Gedurende de “Theepauze” stelde hij zijn team dan ook voor om de strategie heel snel te gaan veranderen om verder niet in de problemen te komen.

Met ongeveer 5 minuten bedenktijd besloten onze mannen het tij te keren.

Vanaf het 2e fluitsignaal namen Joost, Jelle, Rob en Jens de leiding en zorgden ervoor dat de ruststand zeer snel werd omgezet ,na 5 minuten speeltijd in het voordeel van Eurotech Bevo . De mannen van Gemini werden abrupt gestoord in hun spel en waren enigszins zo onder de indruk van de herboren Heldenaren, dat het zelfs 10 minuten duurde in de 2e helft dat ze tot een score konden komen. Intussen denderde de Bevotrein door en met nog een kwartier op de klok stonden de Bevo mannen al 6 doelpunten los van Gemini. De B heren werden keurig bediend door de A mannen en andersom wisten de A mannen de steun te vinden bij de B mannen. Jelle, Guus en Jon kwamen makkelijk tot scoren, Jordin daarin tegen nam de taken over van Jens of Rob en stond zijn mannetje hierin. Het effect hierin was dat Gemini in de 2e helft maar 5x kon scoren terwijl de Bevomannen liefst 17x de bal in het doel van Gemini kregen. In de laatste 10 seconden bepaalde Guus de eindstand op het scorebord, 17-27, voordeel Eurotech Bevo. Zichtbaar tevreden sprak Coach Robin Gielen zijn mannen na afloop positief toe over het spelverloop van de 2e helft. De speech tijdens de rust heeft zijn effect gehad en de mannen hebben de 2e helft zoals verwacht op hun niveau uitgespeeld.

 

Scores: Rob(8x), Niels(6x),Jens(5x),Joost(3x),Jelle, Guus(2x),Jon (1x).

Superstops: Rick (1x), Bram(3x)