Eurotech Bevo Hc wordt niet beloond 

Het duel tussen regerend landskampioen Kras/Volendam en het thuisspelende Eurotech Bevo Hc kende vele winnaars. De meeste zaten op de tribune. Zij hadden immers een prachtig duel voorgeschoteld gekregen met goed handbal, spektakel en spanning tot in de slotminuten. De winnaar van beide punten kwam uit Volendam. De koploper toonde zich met 23-24 uiteindelijk de sterkste.

Voor Bevo Hc waren de druiven zuur. Zij hadden een belangrijk aandeel gehad in het spektakelstuk dat in handbalarena De Heuf werd opgevoerd, maar werden daarvoor niet beloond. Eén doelpunt kwamen de Heldenaren uiteindelijk tekort.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal maakten beide ploegen onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechters Egberts en Van de Beek er een gelijkopgaande strijd van. De Bevo-mannen van coach Martin Vlijm namen daarbij steeds het voortouw en Volendam zorgde uiteindelijk snel voor de gelijkmaker. Na een klein kwartier spelen kwam Nick de Kuyper voor het eerst tot scoren en bracht zijn ploeg op een 6-5 voorsprong. Het zou zijn eerste doelpunt blijken uit een lange serie. De Bevo-aanvaller en tevens international beleefde een bijzonder sterke avond en zou zijn totaal uiteindelijk op 10 treffers brengen. De ervaren Volendammers lieten zich door zijn indrukwekkende optreden echter niet van hun stuk brengen en kwamen via 2 treffers van Melvin de Jong halverwege de eerste helft op een 7-8 voorsprong. Het zou de voorbode blijken van een cruciale fase in de wedstrijd. Even was de thuisploeg de kluts kwijt. Twee tijdstraffen, kort na elkaar brachten Bevo Hc nagenoeg 4 minuten in ondertal en daar maakten de ervaren Volendammers gretig gebruik van. Achtereenvolgens Jorn Smits, tweemaal Boj van Limbeek en Leon Geus tilden de stand van 8-8 naar 8-12 en zorgden zo voor de eerste serieuze kloof. Het bleek een kloof die de Bevo-mannen ook in het vervolg van de eerste helft niet meer konden dichten. Bij 9-13 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

 

Na rust maakte de thuisploeg snel duidelijk een achtervolgingsrace in te willen zetten. Tom Schilder bracht Volendam nog wel op 10-14, maar daarna was het Bevo Hc dat de klok sloeg. Nick de Kuyper en Pim Augustinus brachten met ieder twee treffers de stand al na 8 minuten tweede helft weer in evenwicht. De strijd was nu echt losgebarsten. Zowel in aanvallend, als in verdedigend opzicht boden de Bevo-mannen de regerend landskampioen uitstekend partij. Bart Ravensbergen pakte in het doel enkele belangrijke ballen en zo bleef de score lange tijd gelijk opgaan. Het was Jorn Smits die Volendam kort voor het einde op een belangrijke 20-22 voorsprong bracht en Bevo Hc dat vervolgens zijn eigen ruiten ingooide door zijn enige strafworp in de wedstrijd te missen. Volendam profiteerde genadeloos in de persoon van Jasper Adams en bracht de stand op 20-23. Minder dan 3 minuten waren nog te spelen. Toch weigerde de Bevo-equipe op te geven. Gesteund door het publiek werd een inhaalrace ingezet. Via Jeroen van den Beucken en Nick de Kuyper werd de achterstand teruggebracht tot 22-23 en behoorde een gelijkspel plotseling weer tot de mogelijkheden. Toen opnieuw Jasper Adams in de slotminuut echter tot scoren kwam, was die hoop definitief vervlogen, 22-24. Het was vervolgens Nick de Kuyper die met zijn tiende treffer voor het slotakkoord mocht zorgen en de eindstand bepaalde op 23-24. Veel sympathie, maar geen punten voor Bevo Hc.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 10; Eelco Weevers, Jeroen van den Beucken, Pim Augustinus, Dario Polman 3 en Ron Klemann 1.

 

 

Bekijk een reportage van Omroep P&M en luister naar een interview met keeper Bart Ravensbergen (handbalstartpunt.nl)

Beelden Omroep P&M Interview Bart Ravensbergen