Eurotech Bevo Hc wint ruim van Eynatten 

Zaterdag jl. speelde Eurotech Bevo hc zijn laatste wedstrijd in de voorbereidingen wel tegen het Belgische Eynatten, dat onder leiding staat van oud- bondscoach Pim Rietbroek. De wedstrijd werd in de eigen Sport- en evenementenhal “De Heuf” afgewerkt. Op de bank deze keer niet de nieuwe trainer/coach van Bevo, William Gommans, maar good-old

Nick de Kuyper legt aan tegen het Belgische Eynatten

Danny van Katwijk, die de honneurs waarnam.

De wedstrijd ging over 3 keer 25 minuten. In de eerste periode waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. De marge tussen beide ploegen was aanvankelijk nooit groter dan 1 à 2 doelpunten. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de Bevo-aanvallers herhaaldelijk het houtwerk teisterden. De eerste periode werd afgesloten met een 12-10 stand in het voordeel van Eurotech Bevo.

De 2e periode gaf eenzelfde beeld te zien waarbij de Heldense ploeg voortdurend aan de leiding ging, maar toch niet veel verder kon uitlopen dan naar 3 doelpunten. Eindstand van deze periode 12-9.

In de derde en laatste periode walste het Eurotech Bevo collectief over Eynatten heen. De Duitstalige Belgen hadden geen verweer meer tegen het snelle en gevarieerde Bevo spel. Zij moesten uiteindelijk het hoofd buigen met 16-10. Daarmee kwam de totaal score van dit drieluik op een eindstand van 40-29., In het voordeel van de Limburgse ploeg.

Topscoorders bij Eurotech Bevo hc waren Ron Klemann en Pim Augustinus met elk 6 doelpunten.

 

>Foto's van deze wedstrijd zijn in het Fotoalbum te bekijken

 

 

Komend weekeind gaat de competitie 2011-2012 van start met een thuiswedstrijd van Eurotech Bevo hc. De wedstrijd start om 20.00 uur in Sport- en Evenementhal “de Heuf”. Tegenstander is het Rotterdamse HAR&O. De ploeg waar Bevo’s oud-trainer Piotr Konitz een adviseursrol vervuld.