Eurotech Bevo Hc wint ruim 

Zaterdag jl speelden de heren van Eurotech Bevo Hc in een bloedhete Sport- en Evenementenhal ”de Heuf” haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander was het Rotterdamse HA R&O(de club van oud-speler Nicky Eimers, die door een kruisbandcorrectie niet inzetbaar was), de ploeg die Eurotech Bevo hc in het vorige seizoen een

Merijn Haenen en Jereon van den Beucken houden de verdediging gesloten

gevoelig nederlaag toebracht, waardoor de Heldenaren de play-offs op een haar na misten.

 

Eurotech Bevo Hc kon aantreden met een vrijwel complete selectie. Slechts 2 spelers ontbraken, te weten Marijn Sinkeldam, die net voor het weekeinde te horen had gekregen dat de eerdere schorsing van 2 jaar was teruggebracht naar 4 maanden en Bram Knippenbergh, die herstellende is van een schouderoperatie. Onder het publiek bevonden zich o.a. 60 landgenoten van Lukasz en Andrej Wasilek, 2 van de nieuwe spelers van Eurotech Bevo hc.

 

De 1e helft kwam maar moeizaam op gang. Bevo scoorde het eerste doelpunt in de wedstrijd. De verdediging van Eurotech Bevo hc stond in het begin als een huis en daardoor liep HARO regelmatig tegen tijdspel op. Na 10 minuten wedstrijd stond er een stand van 3-1 op het scorebord. HA R&O vocht zich echter weer terug in de wedstrijd 4-4. De Bevo-aanvallers gingen in deze fase van de wedstrijd slordig om met de geboden kansen. Het sterke optreden van doelman Thijs van de Mortel zorgde ervoor dat HAR&O daarvan niet kon profiteren. De stand was na 15 minuten wedstrijd in evenwicht 6-6. Door doelpunten van achtereenvolgens Nick de Kuyper en Geert van de Goor kon Eurotech Bevo een klein gaatje slaan en pas toen begon de geelblauwe formatie beter te draaien. De rust werd bereikt bij een 14-9 stand.

 

De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen of aanvoerder Ron Klemann liep tegen een tijdstraf aan omdat hij in de ogen van het arbitrale duo de bal opzettelijk met de voet speelde. HA R&O kon hier even van profiteren. De Rotterdammers kwamen terug tot op 3 doelpunten 18-15. Uiteindelijk kwam de Bevo-machine op gang en de ene mooie aanval volgde op de andere. HA R&O zat er in deze fase duidelijk doorheen en liep ook nog eens tegen 2 tijdstraffen op. Eurotech Bevo Hc profiteerde hiervan en liep uit naar een veilige marge van 6 doelpunten. 27-21 door een prachtig doelpunt van Lukas Koppes.

 

In de laatste fase van de wedstrijd wisselende trainer/coach William Gommans veelvuldig waardoor alle spelers van de wisselbank speelminuten kregen. Nieuweling Wouter Leenen kreeg in de laatste minuten wan de wedstrijd 2 dotten van kansen, waarmee hij zijn eerste eredivisie treffers voor Eurotech Bevo Hc had kunnen aantekenen, maar de ervaren Mike Tadey, doelman van HA R&O, stak daar een stokje voor. Eindstand 33-23 in het voordeel van de Panningse ploeg.

 

Doelpunten van Eurotech Bevo Hc: Lukas Koppes 6, Merijn Haenen 5, Tom Wismans 4, Ron Klemann 4, Jeroen van den Beuken 4, Pim Augustinus 3, Geert van de Goor 2, Nick de Kuyper 2, Rob Killaars 2, Andrzej Wasilek 1

 

>Foto's van deze wedstrijd zijn in het Fotoalbum te bekijken

 

 

Komende zaterdag speelt Eurotech Bevo Hc in Aalsmeer tegen Fiqas/Aalsmeer. Mocht u zin hebben om mee te gaan met de spelersbus, neem dan contact op met manager Theo Sonnemans (theoson@home.nl of 0773076144. De bus vertrekt bij de Nabber in Beringe.