Eurotech Bevo Hc wint met ruime cijfers 

Voor de heren van Eurotech Bevo Hc stond een thuisduel tegen de nummer laatst van de eredivisie op het programma. Hekkensluiter Hellas beleefde tot dusver een moeizaam seizoen en slaagde er nog niet in om punten te pakken. De Hagenaren, die vorig seizoen nog overtuigend promotie vanuit de eerste divisie wisten af te dwingen,

hadden het vertrek van twee van hun belangrijke spelers, Bart Ravensbergen en Samir Berghamen, nog niet verwerkt en waren bovendien nog niet gewend aan de zwaardere eisen die de eredivisie stelt.

 

Ook in Panningen kwam Hellas te kort, hoewel de ploeg in de beginfase nog enige tijd in het spoor kon blijven. Dit was enerzijds te danken aan kordaat optreden aan de cirkel van Norbert Laernoes, anderzijds aan een zwakke start van de Bevo-mannen. De ploeg miste aanvankelijk de scherpte en concentratie om Hellas meteen in serieuze problemen te brengen. Vooral in aanvallend opzicht begon de thuisploeg matig. Veel technische fouten met balverlies tot gevolg, een laag baltempo en gebrek aan nauwkeurigheid in de afronding waren de oorzaak van een 3-3 tussenstand na 7 minuten. Coach Martin Vlijm was duidelijk ontevreden en gaf dat zijn spelers meermaals te kennen. Vanaf de 10de minuut leek de boodschap aan te slaan. Steeds beter verliep de samenwerking in de verdediging, met als gevolg dat in het restant van de eerste helft nog maar 1 tegentreffer hoefde te worden geïncasseerd. Met name de vorig seizoen nog voor Hellas uitkomende Bevo-doelman Bart Ravensbergen maakte het zijn oud-ploeggenoten bijzonder lastig. Ook in aanvallend opzicht ging het beter lopen bij de Heldenaren. Met snelle aanvallen werd de Hellas-verdediging regelmatig aan flarden gespeeld. Ook de jonkies kregen volop kans om zich in de kijker te spelen, uiteindelijk zouden alle spelers van de bank in actie komen, en de meeste deden dat niet onverdienstelijk. Dit alles resulteerde in een 12-4 stand na 30 minuten. Duidelijk was op dat moment al dat beide punten in Panningen zouden blijven. Onduidelijk was alleen nog hoe de Bevo-mannen zich in het tweede bedrijf zouden presenteren.

 

Aanvankelijk zag dat er veelbelovend uit. Met name de Heldense aanvallers hadden de pauzepreek goed tot zich door laten dringen en het tempo in de aanval flink opgeschroefd. Op hoog tempo ging de bal rond en daarbij kwam met name Dario Polman veelvuldig tot scoren. Mede dankzij 4 treffers van zijn hand stond na 40 minuten een 22-10 tussenstand op het scorebord. Hellas had het moeilijk. De ploeg miste stootkracht in de aanval en kon fysiek nauwelijks opboksen tegen de Bevo-aanvallers. Toen van hen Robin Jansen het vervolgens ook nog eens op zijn heupen kreeg en drie keer in korte tijd scoorde, pakten zich donkere wolken samen boven de Hellenen. 28-11 stond na minder dan 50 minuten op het scorebord te lezen. Een zware afstraffing dreigde voor de hekkensluiter. Doordat Bevo Hc in de slotfase de teugels liet vieren en vooral in verdedigend opzicht veel steken liet vallen, kon Hellas de schade nog enigszins beperken. Bij het laatste fluitsignaal van het Belgische scheidsrechterskoppel Martens/Verdonk stond een 33-19 eindstand op het scorebord. Bevo Hc pakt twee belangrijke punten en blijft daarmee in het kielzog van de nummers 4 en 5 op de ranglijst, respectievelijk E&O en Hurry Up.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Eelco Weevers 8; Robin Jansen 6; Pim Augustinus 5; Nick de Kuyper, Dario Polman 4; Dennis Vlijm 3; Ron Klemann, Bram Knippenbergh en Niek Jordens 1.

 

 

 

 

Bekijk een aantal (sfeer)foto's van de wedstrijd >hier