Eurotech Bevo Hc wint laatste oefenwedstrijd van Eynatten 

Zaterdag jl. speelden de mannen van Eurotech Bevo Hc hun laatste wedstrijd van de voorbereiding. Nadat er in de ochtend nog een pittige training was gehouden, traden de geel-blauwen om 13.30 uur aan voor hun wedstrijd. Tegenstander was het uit de Belgische Ostkantons afkomstige HC Eynatten, dat uitkomt in de hoogste

Belgische klasse. De wedstrijd ging, zoals van te voren afgesproken over 3 keer 30 minuten.

 

De Heldense ploeg moest nog aantreden zonder Eelco Weevers, Dariusz Sramkiewicz en Rob Killaars. Zij waren door blessures nog niet inzetbaar.

Eurotech Bevo Hc ging furieus van start en liep na enkele minuten uit naar een 3 doelpunten voorsprong. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarin de mannen van William Gommans voortdurend aan de leiding bleven. De eerste 30 minuten werden afgesloten met een 17 -12 stand.

 

In de 2e helft voerde trainer-coach William Gommans wat wijzigingen door in zijn formatie. Het spel van de Panningse formatie werd wat rommeliger en de automatismen waren niet meer zo vanzelfsprekend. Toch konden de Belgen hiervan onvoldoende profiteren. Zij zagen geen kans om de marge van 5 doelpunten te verkleinen. De 2e helft werd afgesloten met een stand van 28-23 op het scorebord.

 

De 3e helft gaf Eurotech Bevo Hc in de beginfase flink gas, waardoor de voorsprong opliep naar 7 doelpunten. De Belgische ploeg zag na 24 minuten nog kans om dichterbij te komen tot 37 -32. Maar door enkel snelle doelpunten aan Bevo-zijde werd de knock-out uitgedeeld en kon Eurotech Bevo Hc de wedstrijd uitgespelen.

De uiteindelijke eindstand was 42-33.

 

De doelpuntenmakers aan Eurotech Bevo Hczijde: Jeroen van den Beuken 9, Nick de Kuyper en Pim Augustinus 8, Geert van de Goor, Daan Versleeuwen en Gerg├╝ Lovas 3, Jos Arnoldussen, Wouter Leenen, Marijn Sinkeldam 2, Bram Knippenbergh en Niek Kuik 1

 

Komend weekeinde gaat de competitie van start. De seizoensoverture voor de mannen van Eurotech Bevo Hc vindt plaats in sport- en evenementenhal de Heuf. Tegenstander is het Drentse E&O. De wedstrijd begint op het gebruikelijke tijdstip: 20.00 uur.