Eurotech Bevo Hc wint kraker tegen Fiqas Aalsmeer 

In een goed gevulde Sporthal De Heuf hebben de mannen van Eurotech Bevo Hc de wedstrijd tegen Fiqas Aalsmeer gewonnen. Na een prima eerste helft (15-11), wonnen de Bevo-mannen uiteindelijk met 23-22

Na de deceptie van de vorige week in Emmen hadden de mannen van Eurotech Bevo zich voorgenomen om het thuispubliek tijdens de 2e thuiswedstrijd te laten zien waar ze daadwerkelijk toe in staat zijn. Trainer/coach Martin Vlijm hoefde er volgen eigen zeggen weinig aan te doen om zijn mannen scherp te krijgen. Eurotech Bevo ging furieus van start. Vanuit een gesloten dekking, waarin de van een blessure teruggekeerde Bram Knippenbergh weer zijn positie in het middenblok innam, werd Aalsmeer met gevarieerd aanvalsspel onder druk gezet, Dat leidde al gauw tot de openingstreffer van Jeroen van de Beuken. Hoewel het in de beginfase nog redelijk gelijk opging, zag Bevo toch kans om een klein gaatje te slaan. De time-out van Fiqas-trainer René Romeijn leverde niet het gewenste resultaat en de geelblauwen liepen gestaag uit. Zij konden gaan rusten met een 15-11 voorsprong.

 

Nadat Aalsmeer trainer Romeijn tijdens de rust een lange discussie voerde met de scheidsrechters van de avond, kon er uiteindelijk aan de 2e helft begonnen worden. Fiqas/Aalsmeer kwam veel beter uit de startblokken. Langzaam maar zeker kropen de Noord-Hollanders dichterbij. De Eurotech Bevo mannen raakten langzamerhand in lichte paniek zeker omdat ze gedurende 13 minuten niet in staat waren te scoren. Toch bleek de ploeg van Martin Vlijm over de nodige veerkracht te beschikken. De defensie begon weer beter te draaien en ook doelman Bart Ravensbergen groeide naar grootste hoogte. Herhaaldelijk hielp hij open kansen van de Aalsmeerders om zeep. Bevo had in deze fase de pech dat de scheidsrechters niet altijd gelukkige keuzes maakten. Een aantal keren werd de voordeelregel niet goed toegepast waardoor zeker doelpunten voor de Panningse ploeg werden afgefloten.

 

De laatste fase van de wedstrijd had een erg spannend verloop. Nadat de Noord-Hollandse ploeg op gelijke hoogte was gekomen en zelfs een doelpunt voor kwam, stelde Eurotech Bevo orde op zaken en nam weer het heft in handen. De Aalsmeerders bleven echter in het spoor. Bevo had nog de kans om uit te lopen naar een 2 doelpunten voorsprong, maar een vermeende voetfout van Jeroen van de Beuken verhinderde dit. Met nog een paar seconden te spelen lokte routinier Ron Klemann op 12 meter voor het doel een slimme overtreding uit. De hieruit gegeven vrije worp leverde niets meer. Het laatste fluitsignaal werd, zowel op het speelveld als vanaf de tribune, met een uitbundig gejuich begroet. De eerste overwinning van de competitie was een feit.

 

De doelpuntenmakers van Eurotech Bevo: Nick de Kuyper 6, Dario Polman en Pim Augustinus 5, Jeroen van de Beuken 4, Eelco Weevers 2 en Bram Knippenbergh 1.

 

De komende 2 weekenden ligt de reguliere competitie stil. Eurotech Bevo Hc zal de competitie op zaterdag 5 oktober hervatten. Tegenstander dan is Quintus. De wedstrijd zal worden gespeeld in Kwintsheul.

 

 

De NOS maakte een reportage van de wedstrijd.

De samenvatting begint vanaf 21.41 minuten.

Ook omroep P&M maakte een reportage van de wedstrijd

De samenvatting begint vanaf 8.32 minuten.