Eurotech Bevo Hc wint 4 punten-duel 

Op de dag dat de vijfde speelronde van de heren play-offs geprogrammeerd stond, ontkwam het supporterslegioen van Eurotech Bevo Hc er niet aan om zich op te splitsen. Diezelfde dag stonden immers ook de Nederlandse Kampioenschappen voor B-jeugdteams op de planning.

Zowel bij de jongens, als de meisjes hadden de Heldense handballers zich geplaatst voor de eindronde in Amsterdam en dus besloten diverse Bevo-supporters de reis naar de sporthallen Zuid te maken. De grote groep supporters die in Panningen was gebleven kreeg maar liefst twee interessante duels voorgeschoteld. Vanaf 17.45 uur speelde het eerste damesteam hun play-off duel tegen DOS en moest een 30-38 nederlaag incasseren. Om 20.00 uur was het de beurt aan de ontmoeting tussen de Bevo-heren en Quintus, ofwel de strijd tussen de nummers 4 en 5 van de ranglijst. Een interessant duel met het oog op de belangrijke vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de BeNeLux-liga in het komende seizoen. Het grote belang van de wedstrijd was mogelijk een verklaring voor een enigszins rommelige start. Beide ploegen leden veel balverlies en speelden in een te laag baltempo om het publiek al meteen op de banken te krijgen. Spannend was het echter wel. Mede dankzij goed keeperswerk van Bevo-doelman Thijs van de Mortel en een trefzekere Nick de Kuyper, die 3 keer op rij wist te scoren, kon de thuisploeg een voorsprong pakken. Via 3-2, werd het 5-4 en 7-6 in Heldens voordeel. Quintus bleef echter in het spoor, vooral dankzij de regelmatig scorende Roald Stuiver. Bij 9-7 dreigde voor het eerst een kloofje te ontstaan, maar dankzij twee maal Karim Tamim werd dat snel gedicht, 10-10. Toch was inmiddels duidelijk dat Bevo Hc het beste van het spel had. Aan het einde van de eerste helft kreeg de thuisploeg volop kansen om een serieus gat te slaan, maar verder dan 13-10 kwamen de Heldenaren niet. Onzorgvuldig afronden bood Quintus opnieuw de kans om aansluiting te vinden. Bij rust stond het scorebord op 14-13.

 

In de rust zal coach William Gommans erop gehamerd hebben om de overmacht ook in doelpunten uit te drukken en zorgvuldiger met de kansen om te springen. Vanaf de start van de tweede helft domineerde Bevo Hc dan ook nadrukkelijker de wedstrijd. Verdedigend had de ploeg de zaakjes goed voor elkaar. Een als altijd betrouwbare doelman Thijs van de Mortel en een sterk middenblok met Bram Knippenbergh, Marijn Sinkeldam en aan het hoofd de ervaren Ron Klemann zorgden voor een sterke defensie. De aan het einde van het seizoen afscheid nemende Klemann bewees eens te meer zijn waarde voor de ploeg. Behalve in de verdediging was hij ook in aanvallend opzicht belangrijk. De weinige speelminuten die hij vanwege een blessure kon maken wist hij effectief in te vullen, met als gevolg dat thuisploeg al snel op een 18-14 voorsprong kwam. Een belangrijke, en achteraf gezien beslissende, kloof was geslagen. Quintus deed nog verwoede pogingen om aan te haken, maar zag de Heldenaren alleen maar verder weglopen. Een zeer trefzekere Pim Augustinus, uiteindelijk goed voor 9 treffers, liet na driekwart wedstrijd zelfs 25-19 aantekenen en daarmee leek het Heulse verzet definitief gebroken. Even werd de situatie nog precair voor de Heldenaren, toen Quintus een aantal keren razendsnel tot scoren kwam en de marge wist te verkleinen tot 3 treffers, 28-25. Een onderschepping door Merijn Haenen, gevolgd door een treffer van Nick de Kuyper gooide het duel echter definitief in het slot, 29-25. Uiteindelijk ging de winst met 30-27 naar Bevo Hc, dat daarmee goede zaken deed in de strijd om de vierde plaats.

 

Supporters die in de loop van de avond terugkeerden uit Amsterdam konden melden dat de B-meiden in de groepsfase gestuit waren door de latere finalisten SEW en Quintus en dat de jongens pas in de finale hun meerdere hadden moeten erkennen tegen Snelwiek.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 9; Nick de Kuyper 7; Ron Klemann 5; Jeroen van den Beucken, Merijn Haenen 4 en Geert van de Goor 1.