Eurotech Bevo Hc weet Quintus niet nogmaals te verrassen 

In de hevige strijd om de play off-tickets heeft Eurotech Bevo Hc een gevoelige tik moeten incasseren. Tegen concurrent Quintus, die eerder in het seizoen nog zo verrassend in eigen huis verslagen werd, liepen de mannen van Piotr Konitz dit keer tegen een nederlaag aan.

 

Zonder Bram Knippenbergh en Ron Klemann, die vanwege blessures nog enige tijd zullen ontbreken, was duidelijk dat de Heldenaren een zware dobber zouden krijgen aan Quintus. De Heulenaren hadden in de eerste competitiehelft een wisselvallige prestatiecurve laten zien, maar leken recent een opgaande lijn te pakken te hebben. Ook in Panningen ging Quintus goed van start. De ploeg van het trainersduo Eelco Overkleeft en Jeroen Sebel speelde gedreven en hanteerde een bijzonder hoog tempo. De thuisploeg had daar meteen vanaf het begin grote problemen mee. Via Tom Wismans werd in de beginminuut nog wel een 1-0 voorsprong genomen, maar dat zou achteraf de enige voorsprong voor de Heldenaren blijken. Met flitsende balcirculatie en snelle uitvallen namen de gasten snel het heft in handen. Na 5 minuten was de stand al 1-4. In de minuten die volgden knokten de Bevo-mannen zich, geholpen door onzorgvuldigheid in de Quintus-aanval, zich terug tot 4-4, maar daarna was het opnieuw Quintus dat de klok sloeg. Ondanks goed keeperswerk van Thijs van Leeuwen liepen de Zuidhollanders snel uit. Teveel kansen werden gemist aan Bevo-zijde. Bij 4-8 na een kwart wedstrijd vond Bevo-coach Piotr Konitz het tijd voor een time-out. De thuisploeg herpakte zich enigszins en slaagde erin om het verschil terug te brengen tot 2 treffers. Om en om werd er in de laatste 10 minuten van de eerste helft gescoord, zodat de ploegen bij 12-14 de kleedlokalen konden opzoeken.

 

In de tweede helft toonde Bevo Hc zich al snel voornemens om de kloof verder te dichten. Met een verwoestend schot bracht Nick de Kuyper de stand op 13-14 en leek de thuisploeg op weg naar de gelijkmaker. Net als in het eerste bedrijf kreeg de prima start ook dit keer echter geen vervolg. Quintus nam weer het voortouw en zorgde met twee snelle treffers voor 13-16. Bevo-coach Piotr Konitz zag zich genoodzaakt tot een tactische ingreep. Aanvankelijk één en later zelfs twee aanvallers van de gasten werden op mandekking getrakteerd. Rond de 40ste minuut leek de gewijzigde tactiek succes te sorteren. Via Pim Augustinus en Jeroen van den Beucken was een 17-18 tussenstand op het scorebord gekomen en had de Bevo Hc opnieuw uitzicht op de gelijkmaker. Wederom werd een uitgelezen kans echter gemist. Quintus sloeg venijnig terug en via treffers van Roald Stuiver en Rolf Vijverberg werd het verschil zelfs weer op 3 gebracht, 17-20. Een onoverbrugbare kloof voor de Heldenaren bleek in het vervolg. De Bevo-mannen bleven met regelmaat van de klok hun doelpunten scoren, maar moesten ook telkens weer een tegendoelpunt incasseren. De variant met 2 manverdedigers vergde steeds meer tol van de defensie, waardoor de thuisploeg er maar niet in slaagde om Quintus van het scoren te houden. Integendeel, nadat Pim Augustinus voor 21-23 had gezorgd en de gasten vervolgens drie maal achter elkaar het doel wisten te vinden, was het pleit beslecht. Met een achterstand van 5 treffers en nog maar 5 minuten op de klok was het voor de thuisploeg een gevecht tegen de bierkaai geworden. De jongelingen vochten nog wel voor wat ze waard waren, maar konden niet verhinderen dat Quintus dankzij een 24-28 overwinning beslag legde op 2 kostbare punten.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 6; Tom Wismans, Lukas Koppes, Geert van de Goor, Nick de Kuyper 3; Dirk Peeters, Jeroen van den Beucken en Merijn Haenen 2.