Eurotech Bevo Hc vertoont groeistuipen 

Na afloop van het duel tegen Hurry Up en met de voorgaande wedstrijd tegen Lions in het achterhoofd, is duidelijk dat Eurotech Bevo Hc alle kenmerken heeft van een jonge, getalenteerde, maar ook nog onervaren ploeg. Hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar in snel tempo af. Niet alleen van de ene naar de andere wedstrijd, zoals

van het uitstekende optreden tegen Lions naar het teleurstellende spel tegen Hurry Up, maar soms zelfs binnen één en dezelfde wedstrijd.

 

De mannen van coach Martin Vlijm begonnen hun klus in Zwartemeer uitermate zwak. Heel anders dan in de bijna foutloze eerste helft tegen Lions, liep in de eerste 30 minuten tegen Hurry Up veel mis. In verdedigend opzicht hadden de Heldenaren de zaken niet goed voor elkaar, met als gevolg dat de oersterke cirkelloper van de Drenten, Gintaras Cibulskis, nagenoeg vrij spel had. Keer op keer werd hij vrij gespeeld aan de cirkel en keer op keer kon hij probleemloos tot scoren komen. Maar liefst 7 keer trof hij doel in het eerste bedrijf. Bij zijn laatste treffer kwam hij ongelukkig ten val en moest met een polsblessure de strijd staken. De thuisploeg leidde op dat moment met 15-8 en zou de rust halen met een 16-8 voorsprong. Niet alleen in de verdediging, maar ook in de aanval kwamen de Heldenaren bijzonder matig voor de dag. Veel balverlies, technische fouten en onzorgvuldigheid bij de afronding waren de gevolgen.

 

Na de hervatting tapten de Bevo-mannen echter uit een ander vaatje. Er leek een heel andere ploeg uit de kleedkamers te zijn gekomen. Plots speelden de Heldenaren gedreven en geconcentreerd en verkleinden stap voor stap de bij rust nog hopeloos lijkende achterstand. Doelman Thijs van de Mortel verrichtte uitstekend werk en in de aanval was Nick de Kuyper de meest opvallende speler. Via 16-10, werd het 18-13 en kwam ook Dario Polman, die met een rugblessure aan de wedstrijd was begonnen, tot scoren. Het werd 18-14 en zelfs 18-15 via Nick de Kuyper. Nog een kwartier was te spelen en plotseling kwam er op de tribunes weer hoop in de Heldense harten. Hurry Up leek van slag, maar pakte onder aanvoering van Ronald Suelmann juist op tijd de draad weer op. Het verschil bleef daardoor lange tijd op 3 doelpunten. Pas 2,5 minuut voor het einde kon een bijzonder trefzekere Eelco Weevers de achterstand voor het eerst verder verkleinen, 22-20. Bevo Hc haalde nog één keer alles uit de kast, nam risico door de doelman te wisselen voor een veldspeler, maar werd hier niet voor beloond. Bij 23-21 was het Hurry Up dat voor het laatst tot scoren kwam en de eindstand wist te bepalen op 24-21. De Bevo-jonkies hadden een slechte eerste helft laten volgen door een prima tweede helft, maar dat bleek te weinig om daarmee punten mee te kunnen nemen uit Zwartemeer.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 7; Eelco Weevers 5; Jeroen van den Beucken 4; Pim Augustinus 2; Dario Polman, Dennis Vlijm en Robin Jansen 1.

 

 

RTV Drenthe maakte een reportage van de wedstrijd.

Bekijk deze hieronder