Eurotech Bevo Hc verspeelt ongeslagen status 

De heren van Eurotech Bevo Hc reisden afgelopen zaterdag als ongeslagen koploper naar Kwintsheul om het op te nemen tegen Quintus. Na twee weekenden zonder competitiehandbal was de vraag of de Heldenaren hun goede vorm van de competitiestart hadden weten vast te houden.

De beginfase van de wedstrijd zag er in dat opzicht niet bemoedigend uit. De aanvallers van Bevo Hc sprongen slordig om met hun kansen en ook in verdedigend opzicht maakten de Heldenaren geen beste indruk. 4-1 Was de tussenstand na 5 minuten. Het leek alsof de mannen van coach William Gommans nog los moesten komen. In de 10 minuten die volgden lukte dat echter ook niet. De opbouwers bleven kansen missen en omdat de thuisploeg wel een degelijke wedstrijd speelde stond na een kwartier al een 10-4 stand op het scorebord. Met name Roald Stuiver en Rens Reijgersberg zorgden voor veel gevaar en waren samen goed voor 6 van de 10 Heulse treffers. In het tweede kwartier slaagde Bevo Hc erin om zich enigszins te herpakken, de Heldenaren kwamen terug tot 11-8, maar door opnieuw slordig aanvalsspel kon Quintus de ruststand bepalen op 15-10.

 

Het beeld van de eerste helft kreeg een vervolg in het tweede bedrijf. Teveel Bevo-spelers bleven ver van hun niveau in de eerste competitieduels verwijderd en boden de thuisploeg de kans om uit te lopen tot 19-12. Met nog ruim 20 minuten op de klok leek het duel al beroofd van alle spanning. De Quintus-defensie onder leiding van een prima doelman Marco Woltersom bleef weinig doelgevaar toelaten. Tegelijkertijd misten de Heldense aanvallers de overtuiging en creativiteit om het de thuisploeg lastig maken. De wedstrijd leek dan ook rustig naar het einde en een eenvoudige overwinning voor de mannen van het coachesduo Overkleeft/Sebel te kabbelen. 10 Minuten voor het einde kende het duel dan echter toch nog een opleving. Een treffer van Bram Knippenbergh, gevolgd door een score van Jos Arnoldussen bracht de Heldenaren plotseling weer dichterbij, 23-19. Toen Bram Knippenbergh vervolgens ook nog 23-20 liet aantekenen ontstond er alsnog geloof in een goede afloop voor de Bevo-ploeg. Hoogste tijd voor een time-out besloten de Quintus-coaches. Met succes, want de thuisploeg stelde vervolgens met twee achtereenvolgende doelpunten snel orde op zaken. Bij 25-20 en nog 5 minuten op de klok was het laatste restje verzet van de Heldenaren gebroken en zo kon Quintus uiteindelijk met 28-23 een verdiende overwinning pakken. Na afloop was Bevo-coach William Gommans teleurgesteld over het vertoonde spel, betreurde vooral het gemis aan optreden als hecht collectief en had voldoende gezien dat in de komende week stof tot napraten geeft.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor 5; Jos Arnoldussen 4; Marijn Sinkeldam, Bram Knippenbergh 3; Eelco Weevers, Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper 2; Niek Kuik en Pim Augustinus 1.